23. kolo
03.02.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Matteo Pessina v souboji s Florianem Thauvinem (© AFP)

Střelecká dominance přišla Udinese vniveč, prořídlé ochozy jeho stadionu gól neviděly

Udinese remizovalo ve 23. kole Serie A na vlastním hřišti s Monzou 0:0. Bianconeri v zápase pykali za nedávné rasistické urážky gólmana AC Milán Mikea Maignana z řad svých fanoušků, kvůli kterým byla část tribuny uzavřena. Navzdory komornější atmosféře Le Zebrette v utkání střelecky dominovali, přičemž nejaktivněji se v tomto ohledu jevil Lorenzo Lucca, žádnou šanci však v přesný zásah nepřetavili.

Biancorossi zatím v novém roce nedokázali vnést do svých výkonů konzistentnost, neboť ze čtyř ligových duelů dva vyhráli a z těch zbývajících odcházeli s prázdnou. Navzdory tomu to s jejich šancemi na další záchranu vypadalo nadějně, totéž se však nedalo říct o Udinese. To totiž ovládlo jen jeden z posledních 11 zápasů a do tohoto kola vstupovalo se shodným počtem bodů jako 18. Cagliari.

Hvězda domácích Lazar Samardžič začala utkání pouze na lavičce náhradníků, nicméně i bez něj byli domácí aktivnějším celkem. Jako první zahrozil z úhlu dlouhán Lucca, jeho ránu ovšem bez větších potíží zneškodnil gólman hostů. Italský obr pálil o chvíli později z podobné pozice znovu, ani prvotní pokus, ani následná dorážka ale neznamenaly změnu skóre.

Po parádním průniku bývalého hráče Marseille Floriana Thauvina následně zakončoval Martín Payero, jenže branku přestřelil. Brianzoli sice ovládli statistiku držení míče, přesto si v první půli nevytvořili jedinou příležitost. Naopak v závěru poločasu se znovu připomněl Lucca, jehož přízemní ránu z dálky vyrazil Michele Di Gregorio na roh.

Po přestávce se obraz hry výrazně nezměnil. Friulani byli stále nebezpečnější před brankou soupeře, akorát jim chyběla přesná trefa, kterou by se odměnili za sympatický výkon. V 68. minutě měl trápení před bránou Brianzoli napravit příchod Samardžiče. Přítomnost srbského playmakera byla hned od jeho nástupu na trávník cítit. Odchovanec Herthy se stal dirigentem celé záložní řady a oživil postupem času chřadnoucí ofenzivu Bianconeri, nicméně ti se vytouženého gólu, a tudíž ani vítězství, nedočkali.

Udinese tedy v novém roce opět nevyhrálo a bralo jen bod. V dalším kole jej navíc čeká daleko těžší oříšek, neboť 12. února vyzve Juventus. Monza o den dříve přivítá Veronu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele