34. kolo
27.04.2024 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Logo Juventusu (© AFP)

Absencemi zkoušené AC si remízou na hřišti Juventusu upevnilo druhé místo v tabulce

V nejsledovanějším zápase 34. kola italské Serie A mezi Juventusem a AC Milán se zrodila bezbranková remíza. V utkání hrála hlavní roli především taktika a gólových příležitostí bylo poskrovnu. K nejzajímavější šanci prvního poločasu se dostal na jeho konci Dušan Vlahovič, jehož volný kop brankář Marco Sportiello vytěsnil. Rossoneri i přes spoustu absencí, převážně v obranné řadě, nakonec alespoň prodloužili působivou sérii bez porážky na hřišti Staré dámy, kde neprohráli už popáté v řadě. Zároveň si také na druhé příčce v tabulce udrželi pětibodový náskok právě na svého soupeře.

Juventus napříč soutěžemi již třikrát v řadě nevyhrál, poslední porážka ze hřiště Lazia ale měla přece jen radostnější nádech. Snižující gól Arkadiusze Milika z 83. minuty totiž znamenal postup Staré dámy do finále Coppa Italia. AC Milán už naopak věděl, že sezonu zakončí bez trofeje. Jeho zmar podtrhlo derby s Interem, po němž svěřenci Stefana Pioliho, který má v létě klub opustit, sledovali mistrovské oslavy městského rivala.

Po úvodní převaze domácích se postupně začali dostávat do hry i hráči v červeno-černých dresech. Oproti velkým očekáváním před utkáním bylo i v dalším průběhu prvního poločasu zajímavých příležitostí poskrovnu. Na tu největší si museli diváci počkat až do samotného závěru úvodního dějství, když se Vlahovič postavil na hranici šestnáctky k volnému kopu. Proti jeho nepříjemné střele do pravého dolního rohu se ale vytáhl Sportiello.

Po přestávce se intenzita v herním projevu obou mužstev zvýšila a již v 50. minutě mohl domácí fanoušky potěšit Danilo. Ten se po ráně Filipa Kostiče zpoza pokutového území dostal k dorážce, trefil ovšem jen ležícího gólmana Rossoneri. Hru oživil také příchod čerstvých sil, zejména pak Federica Chiesy, který svým pohybem výrazně pomohl útočnému snažení Bianconeri. V 73. minutě mohl přinést klid na domácí lavičku rovněž střídající Milik, jeho hlavička ale postrádala potřebnou razanci. Ke konci utkání mohl po závaru v šestnáctce Pioliho svěřenců rozhodnout Rabiot, trefil nicméně jen dobře postaveného Malicka Thiawa.

AC Milán tak na Allianz Stadium neprohrál už popáté v řadě. V příštím kole přivítá 5. května Janov, Juventus se představí tentýž den na hřišti AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Adam Vyhnálek

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pepik1212

Juve nic nehraje myslím že AC Milán tady vyhraje a vstřelí 2goly

Reagovat
Morgue

AC taky nic nehraje. Tipuji, že to skončí 0:0

Reagovat
Pepik1212

Aspoň vím že je to strata času

Reagovat
Pepik1212

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele