34. kolo
28.04.2024 18:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

André-Frank Zambo Anguissa (© AFP)

Římské tažení do Ligy mistrů přibrzdila remíza v Neapoli, porážku Vlků odvrátil Abraham

Neapol remizovala v nedělním šlágru 34. kola italské Serie A na svém hřišti s AS Řím 2:2. Gli Azzurri dominovali již v prvním poločase, ve kterém ale nebyli dostatečně efektivní. Vlci toho využili po změně stran, kdy se z pokutového kopu trefil Paulo Dybala. Domácí inkasovaný gól vyburcoval k obratu ve skóre, když se po Mathiasovi Oliverovi prosadil z penalty i Victor Osimhen. Poslední slovo si však vzal v 88. minutě Tammy Abraham, pro kterého šlo po dlouhodobém zranění kolene o první branku v letošní sezoně. Pro Vlky byla ovšem i remíza ztrátou, neboť Atalanta na ně ztrácí v boji o Ligu mistrů už jen dva body.

Do taháku nedělního programu Serie A vstupovali v lepším rozpoložení Římané, kteří si zpříjemnili týden dohrávkou duelu s Udinese, jemuž uštědřil rozhodující úder Bryan Cristante. Vlci ovšem neměli vůbec jistý postup do Ligy mistrů, protože jim na záda dýchala nejen Atalanta, ale zpovzdálí také Neapol. Forma loňského mistra však měla k ideálu daleko, a tak se objevily spekulace, že mise trenéra Francesca Calzony pod Vesuvem skončí hned po závěru ročníku.

Lepší vstup do zápasu měli domácí. Už ve druhé minutě si našel ve vápně centrovaný balon Frank Anguissa, nedokázal jej ale umístit mezi tři tyče. Do zakončení se několikrát propracoval také Osimhen, jenže všechny jeho pokusy buď zblokovala obrana, nebo mířily přímo do náruče gólmana Mileho Svilara. V 36. minutě utekl hostující defenzivě Anguissa, zakončení se mu však vůbec nepovedlo. Z dálky napřáhl ke střele také Khvicha Kvaratskhelia, obrana ovšem ztečovala míč mimo branku. Z následné akce znovu pálil gruzínský útočník, tentokrát ho nicméně vychytal skvělý Svilar.

I ve druhé půlce utkání měla otěže ve svém držení Neapol. V 57. minutě se k zakončení dostal Stanislav Lobotka, brankář ale znovu skvěle zasáhl a následnou dorážku nedovolil doběhnuvší obránce. O chvíli později se však dopustil faulu ve vlastním vápně Juan Jesus a AS Řím poslal v 59. minutě z penalty do vedení Dybala. Domácí ale brzy poté prolomili střeleckou smůlu, když se o pět minut později prosadil z dálky tečovanou ranou Olivera. Otočit stav klání chtěl Osimhen, dobrým zákrokem mu to však znemožnil Svilar. Nigerijský útočník dokázal překonat brankáře AS až v 84. minutě, kdy proměnil pokutový kop nařízený po faulu na jeho parťáka Kvaratskheliu. Ještě před koncem zápasu hlavou znovu srovnal stav Abraham.

Neapol dotáhla jeden ze šlágrů kola jen k dělbě bodů, a top pětce se tak nepřiblížila. Partenopei navštíví v dalším kole 6. května Udine, AS Řím o den dříve hostí Juventus.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele