9. kolo
22.10.2023 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stephan El Shaarawy (© AFP)

Neprůstřelnost Monzy skončila ve Věčném městě. Římu pomohlo k výhře vyloučení veterána

AS Řím porazil v utkání devátého kola Serie A Monzu 1:0, což se mu povedlo i díky vyloučení zkušeného obránce Danila D’Ambrosia. Domácí, kteří se toužili naladit na čtvrteční souboj s pražskou Slavií v rámci Evropské ligy, nesehráli celý druhý poločas trvající početní převahu vůbec ideálně a sami mohli několikrát inkasovat. V 90. minutě však přece jen udeřil po skrumáži ve vápně střídající Stephan El Shaarawy, čímž zároveň připravil hosty o čtvrté čisté konto v řadě.

Římané se vyhrabali z nepovedeného začátku sezony, když před dvoutýdenní pauzou třikrát zvítězili. Vrásky na čele Josého Mourinha se však objevily po zranění Paula Dybaly, jenž minulý zápas opět nedohrál a na duel s Monzou nebyl připravený. Fanouškům Giallorossi naopak dělal radost Romelu Lukaku, který svou skvělou střeleckou formu potvrdil i v národním týmu, kde se ve dvou kláních dvakrát prosadil.

Na Olympijském stadionu se dlouho sváděla spíše taktická bitva a ani jednomu z mužstev se nedařilo překonávat obranu soupeře. Největší šance první půle se tak zrodila až ve 37. minutě, kdy si Houssem Aouar naskočil na skvělý centr ze strany, jeho hlavičku ale vynikajícím zákrokem zneškodnil gólman hostů Michele Di Gregorio. O čtyři minuty později dostal D’Ambrosio bíločervené do velkých problémů, když obdržel po nešetrném zákroku na Andreu Belottiho druhou žlutou kartu a utkání pro něj skončilo. Ještě v nastavení prvního poločasu se Vlci probojovali do druhé obrovské příležitosti, když Belottiho střelu se štěstím vykopl z brankové čáry Di Gregorio.

Oslabení hosté se ke své první větší šanci propracovali pět minut po změně stran, technické zakončení Andrey Colpaniho ale skončilo jen pár centimetrů vedle levé tyče. Giallorossi měli sice mírnou herní převahu, k šancím je ovšem pevná obrana Monzy příliš nepouštěla, a stav duelu tak stále zůstával stejný. Naopak v 66. minutě mohli skórovat právě bíločervení, jenže ránu Samueleho Birindelliho dokázal Rui Patricio vytáhnout na roh. Stejný hráč se následně objevil v další nebezpečné příležitosti, ale brankář AS Řím si s jeho střelou opět dokázal poradit. Domácí se prosadili až v 90. minutě, kdy si odražený balon našel El Shaarawy a propálil gólmana Lombarďanů.

AS Řím tak i s potřebnou dávkou štěstí získal další tři body. V následujícím kole se 29. října střetne v těžkém souboji s Interem Milán, Monza změří ve stejný den síly s Udinese.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

Verím v potvrdenie streleckej formy

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele