14. kolo
23.12.2020 20:45 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Quagliarella s Caputem v souboji veteránů skórovali, radovali se ale hosté

Sampdoria připravila fanouškům calcia spolu se Sassuolem velmi atraktivní duel, v němž padlo pět branek. O jeden gól šťastnější nakonec mohou být hosté, kteří díky rozhodující brance Berardiho zakončí rok na čtvrtém místě!

Tohle utkání mohlo pro trenéra Claudia Ranieriho a jeho Dorii jen stěží začít hůř. Sotva se domácí trochu rozkoukali, už lovili míč ze sítě. Na tabuli svítila teprve druhá minuta, když Francesco Caputo dostal míč u vápna, v něm zmerčil na mladíčka Hameda Traorého a ten už se před brankářem Auderem zachoval jako ryzí hroťák.

Velkou šanci měla na začátku utkání taky Doria, když v 9. minutě musel brankář Consigli boxovat míč ve vápně před sebe a pak sledoval, jak se bomba Jakuba Jankta odráží od jeho spoluhráče Yoshidy jen těsně vedle tyče. Posléze natáhl ke střele Domenico Berardi a brankář Audero měl opět co dělat. Deset minut před koncem první půle se Caputo pověsil do vzduchu na ostrý centr a povedlo se mu dostat míč do sítě, jenže si při tom pomohl rukou. Takže gól neplatil.

Na další přesné zásahy jsme naštěstí vůbec nemuseli čekat dlouho. Deset minut po návratu obou jedenáctek na trávník totiž Yoshida našel u vápna svého kapitána Fabia Quagliarellu a ten už mířil přesně - 2:1.

Neroverdi ale přispěchali s hodně ráznou a důležitou odpovědí, protože neuplynula ani minuta od Quagliarellovy trefy a opět se měnilo skóre. Traorého pokus zachytil u vápna Boga a pálil, načež brankář Audero jeho ránu vyrazil. Spoléhal na bránícího Augella, který však při snaze odkopnout míč chyboval. Pozorný Domenico Berardi tak měl snadnou úlohu.

Dvacet minut před koncem se hostující Traoré dožadoval penalty po faulu Tonelliho, ale sudí Ayroldi byl proti. Pak se na trávník dostal Keita Baldé a začal čarovat. V 78. minutě musel Consigli vytáhnout parádní zákrok, aby jeho ránu vyrazil. Baldé následně vysunul Ekdala, který si s Consiglim také neporadil.

To zvládl až Baldé osobně. V 84. minutě si naběhl do vápna na roh od Candrevy a spolupráci dvou někdejších hráčů Lazia zakončil bezchybně k tyči. V 89. minutě Baldé málem srovnal, když na přední tyči hlavičkoval těsně vedle. A dost možná z frustrace pak podkosil na půlící čáře Traorého, za což viděl od sudího červenou kartu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
Houfi

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele