6. kolo
01.11.2020 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Janovské derby skončilo remízou, trefil se Jankto

Derby della Lanterna, čili janovské derby mezi Sampdorií a CFC, skončilo remízou 1:1. Obě branky padly do poločasu a tu do sítě Grifonů měl na svědomí Jakub Jankto. Sampdoria se z vedení radovala krátce, o pět minut později vyrovnal Gianluca Scamacca.

Derby nemá favorita a tentokrát se to opravdu potvrdilo, byť v lepší formě se před utkáním nacházela Sampdoria. Námořníci také jako první udeřili. Ve 24. minutě si Jakub Jankto navedl balón na levačku a kousek za hranicí pokutového území parádně vypálil k tyči. Grifoni okamžitě převzali iniciaitvu a výsledkem bylo rychlé vyrovnání. Pět minut po Janktově brance nejprve vyrazil Zapatovu hlavičku Audero a za chvíli si Sampdoria nepohlídala ofsajd, takže Gianluca Scamacca mohl vyrovnat na 1:1.

Bohužel po vyrovnání tempo hry opadlo a do konce prvního poločasu nebyla k vidění jediná vážnější příležitost. Na předvedené hře obou celku byla vidět důležitost utkání i velká rivalita. Sampdoria byla po pauze o něco aktivnější, ale Grifoni výtečně bránili. V 72. minutě mohli Námořníci vstřelit druhý gól, ale v obrovské šanci selhal Bereszýnski. Celá akce začala u Baldého Keity, který protáhl Perina přízemní ranou k tyči, Bereszýnski se následně dostal k dorážce a branku nepochopitelně přestřelil.

Zároveň zahodil poslední šanci zápasu, protože Sampdoria a ani Janov si další nevytvořily. Janovské derby skončilo zaslouženou remízou, ale zatímco Sampdoria natáhla svojí neporazitelnost, Janov se nadále výsledkově trápí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na dvojku mužou SNAD v sázkovkách zapomenout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele