16. kolo
06.01.2021 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Sampdoria porazila Inter brankami jeho bývalých hráčů

Sampdoria zapříčinila, že na čele Serie A zůstane i po tomto kole AC Milán. Jeho městský konkurent Inter na Stadio Luigi Ferraris pohořel. Jednak neproměnil penaltu a následně dvakrát inkasoval a manko už nedokázal dohnat. Inter tak zůstane na druhém místě, zatímco Sampdoria si v tabulce polepší. Velice delikátní je na celé výhře domácích fakt, že se o ní brankami postarali bývalí hráči Interu Antonio Candreva a Keita Baldé.

V Janově se vůbec na nic nečekalo a oba celky se do sebe pustily se vší vervou. Už v 8. minutě zakončoval zpoza vápna Ashley Young a brankář Audero musel vyrážet na rohový kop. Hned z následného rohu zase střílel těsně vedle Škriniar, ovšem ještě než se tak stalo, zahrál Thorsby rukou a to neuniklo pozornosti sudích. Zásah rukou potvrdilo i video a Inter měl ideální možnost ujmout se vedení. Při absenci Lukakua se penalty chopil Alexis Sánchez, ale Audero vystihl směr střely a penaltu zlikvidoval. Young ještě přispěchal s dorážkou, jenomže trefil tyč.

Sampdoria měla štěstí a zároveň i trochu smůly, když na druhé straně zahrál rukou těsně před pokutovým územím Lautaro. Říká se do třetice všeho dobrého i zlého a ve 23. minutě došlo na další hru rukou, tentokrát v pokutovém území Interu a v podání Barelly. Následovala penalta, kterou symbolicky proměnil bývalý hráč Nerazzurri Antonio Candreva, takže Sampdoria vedla 1:0. A s Interem to bylo ještě horší, protože po přízemním centru se ve vápně prosadil další bývalý hráč milánského celku Keita Baldé a Námořníci vedli v prvním poločase 2:0.

Ještě před přestávkou sice protáhl Audera Alexis Sánchez a Lautaro Martínez hlavičkoval vedle, ale kýženého gólu se hosté nedočkali. Trenér Antonio Conte ještě neskládal zbraně a do druhého poločasu nasadil Ivana Perišiće. Inter začal aktivně a Lautaro zase minul, ale zahanbit se nedali ani domácí. V 54. minutě předvedli rychlý protiútok, ovšem proti Janktově střele se stihl přemístit Handanović. To byl důležitý zákrok, protože jen o chvíli později Milánští snížili. Na rohový kop si naskočil nizozemský stoper Stefan de Vrij a hlavou zadělal na pořádné drama.

Na hřišti už byl i Romelu Lukaku, který znamenal pro obranu Námořníků stupeň nejvyššího ohrožení. Po jeho hlavičce v 72. minutě se musel k tyči natáhnout vynikající Audero. Inter se v závěru tlačil do domácí šestnáctky, ovšem žádnou velkou šanci už si nevytvořil. Po sérii výher tak prohrál a zůstane na druhém místě za vedoucím AC.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Houfi

1:1

Reagovat
Recoba Inter

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Forza Inter

Reagovat
Largo

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele