31. kolo
17.04.2021 15:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Jakub Jankto (© AFP)

Sampdoria otočila utkání s Hellasem, odboj začal Jankto

Sampdoria se nevzdala a i když po brance Darka Lazoviće brzy prohrávala, dokázala za jeden poločas utkání otočit ve svůj prospěch. Pátým gólem v sezoně začal obrat Jankto, k němuž se přidali také Gabbiadini s Thorsbym.

Celkem nedávno probleskla italskými novinami zpráva jednoho bývalého hráče Sampdorie, který tvrdil, že Ranieri si nezaslouží prodloužení končící smlouvy především z toho důvodu, že na jeho hře není pod tlakem vidět charakter. Dneska se ale Doria vzepjala k parádnímu výkonu. A to přesto, že úvod utkání vůbec nezachytila.

V deváté minutě mohla prohrávat po ráně Eddieho Salceda. Mladému útočníkovi ale skočili do střely hned dva obránci a v poslední možné chvíli jeho pokus zablokovali. Ve 13. minutě už to ale Sampdoria nezvládla a inkasovala. A byla to výstavní branka, protože z přímého volného kopu se ukázkově trefil Darko Lazović, brankář Emil Audero plachtil vzduchem zbytečně.

Už v 16. minutě mohla Doria srovnat, jenže to by musel Valerio Verre pálit jinam, než kde se pohyboval brankář Silvestri. Hellas hodně hrozil ze vzduchu. Na zadní tyči ale míč poslal volný Zaccagni jen do nejbližšího protihráče a Dawidowicz mířil hlavou ze stejné pozice mimo.

Trenér Ranieri reagoval střídáním, do hry poslal Gabbiadiniho, Candrevu nebo Keitu Baldého. A výsledek se rychle dostavil. Keita Baldé po pouhé minutě skvělým centrem našel nohu protihráče, jenže ten posunul míč nechtěně jen k Jakubu Janktovi. Český záložník pátou brankou v sezoně srovnal a nastartoval obrat.

O pár minut později se Jankto po skvělé práci Baldého objevil sám před Silvestrim, jenže napálil ho přímo do rukavic. Dvacet minut před koncem utkání byl Baldé faulován ve vápně a Manolo Gabbiadini s přehledem nabízenou šanci proměnil - 2:1. A to nebylo všechno, protože po deseti minutách si Morten Thorsby naskočil na dlouhý pas a svým důrazem předčil i brankáře Silvestriho!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele