22. kolo
14.02.2021 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Fabio Quagliarella (© AFP)

Sampdoria to proti Fiorentině zvládla, rozhodující branku vstřelil Quagliarella

Veterán Fabio Quagliarella nakonec rozhodl o tom, že tři body zůstanou na Luigi Ferraris v Janově. Duel s Fiorentinou byl hodně vyrovnaný a nakonec zvítězil efektivnější tým. Za nerozhodného stavu měli hosté velkou šanci, jenomže Castrovilli zblízka netrefil odkrytou branku, zatímco přízemní rána Quagliarelly skončila v síti.

Sampdoria hostila na Luigi Ferraris Fiorentinu, které se pod Cesarem Prandellim stále nedaří tak, jak by si mnozí představovali. Lépe na tom byli "Námořníci" z Janova, jež pro změnu vede jiný zkušený kouč Claudio Ranieri.

První poločas nabídl velmi vyrovnanou partii, ve které se nakonec oba celky dokázaly jednou prosadit. Rozhodně to nebyla plejáda zahozených příležitostí, hrálo se opatrně. Jako první se dostala do koncovky Sampdoria, nicméně Damsgaardův "pozdrav" skončil v náruči Dragowskiho. Veselejší už to bylo ve 31. minutě, kdy Ramírez odcentroval od rohového praporku na přední tyč a Keita Baldé hlavou poslal Sampdorii do vedení.

Z něho se "Námořníci" dlouho neradovali, protože o šest minut později zahrál skvěle volný přímý kop Pulgar. Audero sice jeho pokus s vypětím všech sil vyrazil, ovšem s dorážkou Vlahoviće nic dělat nemohl - 1:1.

I druhé dějství bylo vyrovnané a nechybělo moc, aby Fiorentina po přestávce dokonala obrat. Po další standardce hlavičkoval do tyče Kouamé a Castrovilli z dorážky nepochopitelně netrefil zařízení. Tohle později muselo Fiorentinu hodně mrzet. Zvláště, když v 71. minutě přišla druhá branka Sampdorie. Candreva našel na vápně Quagliarellu a italský veterán přízemní střelou rozhodl.

Viola ještě měla dvacet minut na vyrovnání, ale domácí se rozhodli výsledek ubránit. Biraghiho ránu dokonce odhlavičkovával takřka na brankové čáře Colley. Fiorentina to v Janově nezvládla a dál zůstává hluboko ve druhé polovině tabulky, Sampdoria je desátá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele