21. kolo
06.02.2021 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Juventus snadno vyhrál o dvě branky a Římanům nic nedovolil

Juventus je doma velmi silný, jeho forma roste a i dnes bylo jasně vidět, jak velký je rozdíl mezi ním a AS Řím. Pirlovi v podstatě stačilo nechat soupeře, aby se porazil sám. Po Ronaldově parádní trefě si vlastní gól dal Ibañez.

Fonsecova skvadra jela do Turína s vědomím, že na tamním stadionu se jí absolutně nedaří. Dnes jí navíc zoufale chyběl mozek hry Lorenzo Pellegrini. Juventus má za sebou naopak sérii velmi povedených zápasů a s vydatnou pomocí hlavní hvězdy Ronalda zase vypadá jako mašina na výhry. Dnes měla Stará dáma jednu speciální motivaci navíc - od třetích Římanů ji dělil jen bod.

Giallorossi začali aktivněji a dlouho drželi míč na kopačkách, než ho půjčili domácí jedenáctce. Ale to bylo vlastně celé. Drželi míč, neustále kombinovali a brzdili hru. Juventusu tak stačilo jen pozorně bránit a pohybovat blokem zkušených obránců dostatečně rychle. Žádné přímé ohrožení brány, kterou strážila bývalá opora AS, Wojciech Szczęsny.

U Juventusu to byla jiná. Cristianovi Ronaldovi stačí opravdu málo času i málo prostoru a umí vykouzlit gól. Spinazzola chybně rozehrál, Cristanteho v roli vracejícího se beka v rychlostním souboji obránce Sandro snadno předběhl a naservíroval míč na hranici vápna. Morata jej přiťukl Ronaldovi a ten si po rychlém zpracování poradil luxusně. Na jeho milimetrově přesnou střelu k tyči neměl López žádný nárok.

O pár minut později se Ronaldo zase utrhl, tentokrát ho neuhlídal Marash Kumbulla. Portugalský fenomén a druhý nejlepší střelec po Pepim Bicanovi však pálil kvůli albánskému mladíkovi jen do břevna. Ke konci první půle Ronaldo opět obalamutil ofsajd AS a upaloval na bránu, jenže někdejší dvojka Tottenhamu Hotspur jeho ránu vykryla.

Poločas druhý byl ještě o poznání strnulejší. Minimum šancí na straně AS, trpělivost a zkušenost na straně Juve. Dvacet minut před koncem trenér Fonseca vytáhl svůj oblíbený tah běžcem a vyslal na trávník Bruna Perese.

Trenér Pirlo se cítil tak jistý v kramflecích, že si dovolil dát prostor i Bernardeschimu. Byli to právě střídající hráči, kteří přinesli oživení. Po Cuadradově pasu vlétl do vápna Dejan Kulusevski a jeho přihrávku před bránu si do té vlastní srazil mladý stoper Roger Ibañez. O vítězi bylo rozhodnuto, Stará dáma už jen v poklidu kontrolovala konec utkání.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dle bookmakera naší JEDNIČKY by měl zápas skončit pohodovou výhrou Juventusu v hcs 1,5-aktuální kurz 2,97. Možnost , že vyhrají jen o jeden gol je ohodnocena kurzem 3,64.

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele