31. kolo
17.04.2021 20:45 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Alberto Cerri (© AFP)

Neuvěřitelné! Cagliari v nastavení otočilo nepříznivý vývoj s Parmou a vyhrálo

Ryze záchranářský duel nabídl neuvěřitelnou podívanou, navíc vyšperkovanou sedmi góly. Užuž to vypadalo, že si Parma odveze ze Sardinie všechny body, ale po strhujícím obratu v nastavení odjíždí s prázdnou. Hosté v zápase několikrát vedli dokonce o dva góly, ale hrubě nezvládli nastavený čas a nakonec prohráli 3:4. Vítěznou branku vstřelil ve čtvrté minutě nastaveného času Alberto Cerri.

Přitom lepší začátek si Parma nemohla ani přát. Po pěti minutách jí poslal do vedení přesně mířenou ranou k tyči Giuseppe Pezzella a Cagliari se ocitlo pod ještě větším tlakem. Parma byla v prvním poločase mnohem nebezpečnější a po půlhodině hry šla také do dvoubrankového vedení. Juraj Kucka si seběhl do vápna pro Corneliusovu přihrávku a bez problému překonal domácího brankáře Vicaria. Kouč Roberto D'Aversa mohl být s dosavadním průběhem zápasu naprosto spokojen. Cagliari se ale nevzdalo a ještě v prvním poločase vstřelilo důležitý kontaktní gól. Na dlouhý Carboniho centr si naskočil Leonardo Pavoletti a hlavou k tyči oživil šance Cagliari na bodový zisk.

Do druhého poločasu už nenastoupil Juraj Kucka, který přenechal místo na hřišti Valentinu Mihăilovi. V 59. minutě Parma ještě jednou odskočila na rozdíl dvou branek a rychlý protiútok zakončil přesně mířenou střelou k tyči Dennis Man. Náskok 3:1 ale nevydržel dlouho. O sedm minut později se dostal na hranici pokutového území k odraženému balónu Răzvan Marin a po jeho ráně ztrácelo Cagliari zase jen jeden gól.

Oba celky pak měly několik příležitostí na vyrovnání respektive na odskočení. Hlavička Joãa Pedro se otřela o brankovou konstrukci a Kurtić z malého vápna a před prázdnou brankou trestuhodně přestřelil! Sardiňanům pak začal velmi rychle ubíhat čas, navíc Parma se bez problému bránila.

Přesto nakonec zápas výhrou Parmy neskončil, ba co víc, skončil porážkou. V první minutě nastavení Gastón Pereiro překvapil brankáře Sepeho vynikající technickou střelou a srovnal na 3:3. Chvíli nato mohl Mihăilă vrátit vedení na stranu Ducali, ale Vicario dobře zasáhl a pak to přišlo. Už ve čtvrté minutě nastavení přilétl do šestnáctky centr a Alberto Cerri hlavou rozhodl o vítězství Cagliari 4:3. Sardiňané tak vyhráli důležitý záchranářský duel a oživili své šance na setrvání v nejvyšší soutěži. Naopak situace Parmy už je hodně kritická.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
dominicc

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele