27. kolo
14.03.2021 18:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Ronaldo odpověděl kritikům a Cagliari zničil třemi góly

Kritika na Cristiana Ronalda vždycky platila jako rudý hadr na býka a hvězdný Portugalec na ní odpověděl po svém. Na půdě Cagliari vstřelil hattrick za 32 minut a stal se ústřední postavou vítězství Staré dámy 3:1. Juventus tak vyvinul tlak na druhý AC Milán.

Juventus má po vyřazení z Ligy mistrů jasný úkol - zaútočit na první místo a titul obhájit. Po neúspěchu s Portem, po kterém byl kritizován Cristiano Ronaldo, se Stará dáma představila v Cagliari, které pod Semplicim ještě neprohrálo.

Andrea Pirlo žádné experimenty v sestavě nedělal a do útoku nasadil obvyklé trio - Morata, Ronaldo, Kulusevski. Výrazná překvapení nebyla ani v sestavě Cagliari, které se po příchodu Leonarda Sempliciho herně i výsledkově zvedlo a proti Staré dámě to chtělo potvrdit.

Hosté do zápasu vletěli a během půlhodiny bylo lidově řečeno "vymalováno". V 10. minutě odcentroval Cuadrado, obrana Cagliari neuhlídala ve výskoku Ronalda a ten hlavou zajistil Juventusu vedení. Portugalec byl vidět i o chvíli později, kdy fauloval Cragna a od sudího si vysloužil žluté napomenutí. Důležitější však byla 24. minuta a tentokrát faul Cragna na Ronalda, po kterém se pískal pokutový kop. Sám postižený si nebral servítky a utaženou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Crago sice vystihl směr, ale Ronaldova střela byla razantní a přesná. Skvělé představení pak korunoval ve 32. minutě hattrickem, když před obránci zakvrdlal nohama a tvrdou ranou překonal Cragna potřetí. Ronaldo mohl přidat i čtvrtý gól, ale tentokrát proti němu brankář Cagliari dobře zasáhl. Pokud by se dal nějak první poločas charakterizovat, pak jednoznačným vítězstvím Ronalda nad brankářem Cragnem.

Každopádně tři góly s domácími hodně zamávaly a vlastně to celé utkání značně ovlivnilo. Sardiňané se ještě ve druhém poločase dokázali vrátit, když se po zpětné přihrávce Zappy trefil Giovanni Simeone, ovšem více se už z jejich strany nestalo.

Juventus pak kontroloval hru a vlastně hrál přesně to, co potřeboval. Svůj hlad po gólech pochopitelně neukojil Ronaldo, který sem tam ještě pořádně potrápil defenzívu Sardiňanů, avšak prosadit už se nedokázal. A to ani ve čtvrté minutě nastavení, kdy sám před brankářem poslal balón nad branku. Juventus zvítězil naprosto zaslouženě a přiblížil se druhému AC Milán. Ztráta na vedoucí Inter však zůstává stejná a činí propastných deset bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co to střídání Wojcy? To jako Bonuci chytal?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele