22. kolo
14.02.2021 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Luis Muriel (© AFP)

Muriel rozhodl o vítězství Atalanty na půdě Cagliari

Už to vypadalo, že Atalanta Bergamo zase ztratí, ale v 90. minutě jí spasil útočník Luis Muriel. V nastavení se ještě Cagliari dožadovalo pokutového kopu, ale sudí Piccinini na základě VAR systému penaltu nenařídil.

Atalanta vyhrála jen jeden z posledních pěti zápasů a protože stále usiluje o Ligu mistrů, potřebovala na Sardinii zvítězit. Na druhé straně potřebu tří bodů mělo i Cagliari, které nevyhrálo od 7. listopadu loňského roku.

Utkání bylo zejména v prvním poločase velmi nudné a nepřineslo nic zajímavého. Oba celky dokonce ani jednou nevystřelily na branku. O trochu mírnější převahu měla Atalanta, ale nebylo jí to nic platné. Každopádně byl to Gian Pier Gasperini, který se rozhodl udělat o přestávce změny a do hry poslal De Roona s Aleksejem Mirančukem.

Ve 48. minutě se domácím narýsovala zajímavá možnost. João Pedro se dostal k přihrávce, ale jeho střelu na poslední chvíli zablokoval na rohový kop obránce Šutalo. Ještě nebezpečnější byl pokus z úhlu Lykogiannise, který Sportiello musel vyrážet.

Atalanta nebyla směrem dopředu tak nebezpečná jako tomu je v ostatních zápasech. Teprve čtvrthodinu před koncem vyvinula tlak na balón a ve vápně Cagliari to lítalo sem a tam, jenomže volej Gosense nikdo další do branky nesklepl. Asi největší příležitost zápasu měl Duván Zapata, který hlavičkoval v 83. minutě do břevna! Cagliari mělo štěstí a užuž to vypadalo, že získá s osmifinalistou Ligy mistrů alespoň bod. Nic takového se však nestalo. Luis Muriel se v poslední minutě zápasu prosmýkl mezi dvěma bránícími hráči a tvrdou ranou prostřelil brankáře Cragna.

Cagliari ještě vykřesalo malou naději po pádu Cerriho v pokutovém území, ale sudí se i po shlédnutí záznamu rozhodl nepískat. Atalanta tak veze ze Sardinie všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
dominicc

2:0

Reagovat
berliner

Tip 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele