3. kolo
04.10.2020 12:30 CET
5 : 2
(4:1)

Reportáž

Luis Muriel (© AFP)

Atalanta má další hladkou výhru, rozstřílela Cagliari

Další gólový příděl nadělila Atalanta Bergamo, která se poprvé v sezoně představila na domácí půdě. Bergamaschi splnili svojí obvyklou normu čtyř branek už do poločasu a po změně stran přidali ještě jeden gól navrch. Cagliari sice zatížilo konto domácích dvěma góly, ovšem na více se nezmohlo.

Kanonáda odstartovala už po osmi minutách, kdy dostal pas za obranu Luis Muriel a přesnou střelou otevřel střelecký účet. Hlavním přáním Cagliari bylo rychle neinkasovat a přesně to se stalo. Stejnou mincí mohl sice odpovědět Giovanni Simeone, který šel také sám na brankáře, ovšem Sportiello výtečně zasáhl. Cagliari se vyrovnání skutečně dočkalo, ve 25. minutě si naskočil na rohový kop Diego Godín a hlavou srovnal. Krátce před tím měla Atalanta obrovskou šanci v podání Martina de Roona, jenž orazítkoval břevno.

Nerozhodný výsledek vydržel pouze pět minut, než krásnou střelou k tyči vrátil vedení na stranu Atalanty Alejandro "Papu" Gómez. Lavina Orobici se utrhla a za chvíli zvyšoval dalším gólem na 3:1 Mario Pašalić. Ani to nebyla v prvním poločase konečná. Duván Zapata nejprve potáhl balón k šestnáctce, aby si následně našel pozici k zakončení a od tyče uklidil balón do sítě. Ofenzivní představení pokračovalo i po změně stran. Cagliari se dostalo na dostřel dvou branek, když po přihrávce Lykogiannise zakončil Joao Pedro. Málem to dokonce bylo o gól, ale Simeone v klíčový moment přestřelil.

Poslední slovo zápasu měla Atalanta. Sam Lammers si pohrál s hostující obranou a chladnokrevně uzavřel střelecký účet na 5:2. Další gól i přes některé velké šance nepadl a Atalanta po třetí výhře v řadě vystoupala do čela Serie A.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bergamo hcs -1,5. Odvážnější mužou zkusit i -2,5.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele