32. kolo
22.04.2021 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Ruslan Malinovskyj (© AFP)

Římané v závěru urvali bod s Atalantou, srovnal její bývalý hráč

AS Řím hrál dlouho druhé housle a Atalanta šla ve Věčném městě brzy do vedení po trefě Gosense. Jenže stejný hráč se nechal vyloučit a početní přesilovku AS využilo ke srovnání. Vlky krátce po oslavách výročí založení města spasil Bryan Cristante.

Domácí trenér Paulo Fonseca několikrát tvrdil, že se jeho mužstvo na Serii A nevykašlalo a že do ní půjde naplno až do konce. Výsledky posledních týdnů ale hovoří o něčem jiném a ani dnes se odborníky či širokou veřejností body nečekaly. Přijela totiž Atalanta, nejlepší útok celé ligy.

Nelze říct, že by se domácí Vlci nesnažili. Oproti minulým utkáním byla jejich hra rychlejší a jednodušší, takže se místy soupeři vyrovnali. Rozdíl mezi oběma útočnými fázemi byl ale stále dost markantní. Atalanta si fotbal užívala, hrála elegantně a nápaditě a u míče byla prakticky vždycky dřív. Jako první se připomenul Duván Zapata, jehož střelu doprostřed brány López zlikvidoval.

Po dvaceti minutách předvedli hosté další svižnou akci, kterou po rychlé zasekávačce zakončil Josip Iličić. López byl opět na místě a pozorný. O pár minut později už ale ani španělský brankář nestačil. Obrana AS jednak nezastavila postup Zapaty, jednak centr Gosense a jednak nechala volného Ruslana Malinovského. Ten byl ve vápně opět agresivnější než Cristante a zblízka překonal domácí oporu.

AS směrem dopředu nic moc nevymyslelo, byly to spíš náznaky. A pády Pellegriniho nebo Mchitarjana ve vápně na sudího Calvareseho nezabraly. Druhá půle pokračovala v podobném duchu. Klíčový moment utkání nastal vlastně až v 69. minutě. Jordan Veretout se hnal za míčem, Robin Gosens byl u balonu pozdě a Francouze fauloval. Sudí Calvarese jeho zákrok ocenil žlutou kartou a protože už Gosens jednu měl, musel do sprch!

A to byl impuls, který AS potřebovalo. Najednou se hrálo před bránou Golliniho a Vlkům stačilo šest minut, aby srovnali. Zničehonic se k balonu dostal Bryan Cristante, který má v noze solidní kanón. Napřáhl z pětadvaceti metrů a propálil i brankáře Golliniho! Víc už ale Atalanta svému soupeři nepovolila a s ránou Edina Džeka si poradil výtečný Gollini.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele