14. kolo
02.12.2019 20:45 CET
4 : 3
(0:1)

Reportáž

Cagliari se v divokém zápase vrátilo na čtvrté místo

Neuvěřitelně bláznivou přestřelku viděli diváci na stadionu Saint'Elia na Sardinii. Cagliari porazilo Sampdorii 4:3, avšak rozhodující branku vstřelilo až v šesté minutě nastavení. Hostům nakonec nestačilo ani dvojnásobné vedení, nejprve 2:0 a poté 3:1. Cagliari díky dvěma slepeným gólům vyrovnalo a díky brance Alberta Cerriho nakonec získalo všechny body a prodloužilo neporazitelnost už na dvanáct kol.

Cagliari mělo velkou šanci vrátit se na průběžné čtvrté místo, stačilo k tomu porazit Sampdorii. Ta se pod Ranieriho vedením konečně zvedla a zlepšenou formu chtěla potvrdit. Hned na úvod se sluší říct, že oba celky byly nesmírně aktivní směrem dopředu. O první rozruch se postaral po pár minutách Jakub Jankto, jeho nepřesná střela přeletěla Rafaelovu branku. Cagliari se v tomto utkání muselo obejít jak bez brankářského dua Cragno - Olsen, takže post v brance zaujala až klubová trojka Rafael. Cagliari pak na nějaký čas obléhalo pokutové území soupeře, ale výsledkem byla jen zablokovaná Nainggolanova rána. Nerozhodný výsledek vydržel na Sardinii do 37. minuty. V pokutovém území byl faulován Manolo Gabbiadini a sudí odpískal pokutový kop. Zkušený Fabio Quagliarella nedal Rafaelovi šanci a Sampdoria se ujala vedení.

Na začátku druhého poločasu to s Námořníky vypadalo opravdu dobře, v 52. minutě si mezi sebou narazili balón Quagliarella a Gastón Ramírez a druhý jmenovaný střelou z mírného úhlu překonal Rafaela podruhé. Po hodině hry Sampdoria dokonce vstřelila i třetí gól, ale ten nebyl kvůli odmávanému ofsajdu uznán.

Cagliari se dostalo zpátky do zápasu v 69. minutě, kdy střela Radjy Nainggolana zapadla přesně k tyči, takže Audero na ní nedosáhl. Naneštěstí pro Cagliari si Sampdoria vzala dvoubrankové vedení okamžitě zpátky. Gabbiadiniho centr uklidil střelou z první na přední tyč opět Fabio Quagliarella. Samdporia vedla dvacet minut před koncem 3:1 a byla na nejlepší cestě získat další tři body.

To se ale nestalo. Cagliari se povedlo nejenže bleskurychle snížit, ale dokonce vyrovnat. V rozmezí pouhých dvou minut dal po nástřelu Pellegriniho kontaktní gól Joao Pedro a stejný muž uklízel za Audera i milimetrově přesný Nainggolanův pas! Claudio Ranieri se nestačil divit, jeho tým za dvě minuty promarnil náskok a to ještě nebylo všechno. V šesté minutě nastavení přichystal hostům obrovský šok Alberto Cerri, na jehož umístěnou hlavičku pod břevno neměl Audero nárok. Cagliari v bláznivém utkání porazilo Sampdorii 4:3 a vrátilo se na průběžné čtvrté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nemělo by být místo 2,24 jen 1,24? Co to zase ta bukwa z tipáče zkouší?

Reagovat
Elmas

Cagliari minulé 2 sezóny málem sestoupilo, tudíž je jeho současná pozice překvapením. Proto ten kurz není úplně nízký. Na tu formu bookmakeři prostě nehledí.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
Pharrell

Cagliari

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele