12. kolo
11.11.2018 15:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Řím - UC Sampdoria 4:1

AS Řím doma snadno porazil Sampdorii Janov a nadělil jí čtyři branky. Dvě z nich měl na svědomí Stephan El Shaarawy a gól zaznamenal i Patrik Schick.

Řím v posledních ligových zápasech jen marně hledá formu a zatímco v Lize mistrů se mu daří nad očekávání, Serie A je pro něj nyní trochu zklamáním. To se Vlci pokusili vylepšit v utkání proti dobře známé Sampdorii. Za ni na hrotu nastoupili hráči, kteří měli ještě nedávno co do činění s týmem z hlavního města, Gianluca Caprari a Grégoire Defrel. Sampdoria se specializuje především na výbornou obranu, v níž nechyběli Berezsyński nebo Andersen.

Domácí trenér Di Francesco udělal několik změn oproti pohárovým zápasům, takže se na šanci od první minuty na hrotu Římanů mohl těšit Patrik Schick. Toho měli podporovat Justin Kluivert nebo Stephan El Shaarawy. Místo zraněného De Rossiho se do středu pole postavil Bryan Cristante.

Sampdoria začala hodně agresivně a svým nástupem dělala rozehrávce AS velké potíže. Další z mnoha ztrát domácích vedla k ráně Linettyho, který po zákroku Olsena vybojoval roh. Po chvíli se už domácí dostávali častěji k míči a vyrovnali hru. O první zajímavou střelu ze střední vzdálenosti se postaral Bryan Cristante, ale Audero si v pohodě poradil.

V 19. minutě domácí tribuny ožily. Římané totiž zahrávali rohový kop a Lorenzo Pellegrini poslal krásný balon na přední tyč. Tam si naběhl Bryan Cristante, který využil svých centimetrů a hlavičkou překonal brankáře Audera. Do sítě míč ještě doklepl obránce Juan Jesus, kterému byla branka nakonec připsána.

Po třiceti minutách zahrávala Sampdoria přímý volný kop a na zadní tyči hlavičkoval Aleksandar Kolarov. Zkušený bek však nezvládl tak úplně situaci pozičně a hlavičkou trefil tyč vlastní branky! Na opačné straně se až do vápna Samporie prohnal Justin Kluivert a dokonce trefil zblízka levou tyč za Auderovými zády!

Sampdoria udržovala poměrně vysoké tempo utkání a její rychlé kombinace uprostřed hřiště museli hráči AS často narušovat i za cenu faulů. Janovský návštěvník Věčného města sice ke konci první půle přidal na tempu, ale obrana AS v čele s dnes jistým Juanem Jesusem vydržela.

Do druhého poločasu už naskočil záložník Jakub Jankto, který vystřídal Dennise Praeta. Vzápětí se do obrovské šance hnal Patrik Schick, kterému však míč těsně před střelou zablokoval pozorný stoper Colley. Deset minut po změně stran vysunul Caprari elegantně Ramíreze, ten ve vápně ucítil kontakt s Manolasem a upadl. Sudí Irrati nejprve pískal penaltu, ale po poradě s VARem ji odvolal!

Gól padl na opačné straně. El Shaarawy s míčem u nohou uběhl pár metrů a předal jej Kolarovovi, který centroval po zemi před bránu. Tam si naběhl Patrik Schick, jenž se odpoutal od obránce a překonal brankáře Audera - 2:0!

Sudí Irrati se dnes k videu něco naběhal a podruhé ho tam vyslala ruka Colleyho. Ani v tomto případě ale penalta nařízena nebyla. Oba týmy vystřídaly a do hry se místo zraněného Schicka dostal i Edin Džeko, zatímco dres Dorie oblékl Sala.

Dvacet minut před koncem Římané dokázali zvýšit ještě o jednu branku. Pellegrini krásně našel nabíhajícího Stephana El Shaarawyho, který postupoval z úhlu na Audera. Toho obešel a místo přihrávky z hranice vápna poslal obloučkem balon přímo do sítě - 3:0. I Sampdoria se dočkala gólu, když v 88. minutě propadl míč po centru ze strany k Defrelovi, který si patičkou zpracoval míč a z blízkosti snadno překonal Olsena.

V nastaveném čase se na bránu Audera hnal ještě Edin Džeko, který prověřil brankáře Sampdorie. Ten míč jen vyrazil před sebe, kde si jej našel Stephan El Shaarawy a dorazil míč do sítě!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele