21. kolo
22.01.2006 15:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Udinese Calcio - AS Řím 1:4

Na půdu jedenáctého klubu tabulky Udinese zavítal celek z hlavního města, který se dal v posledních utkáních na vítěznou cestu, AS Řím. AS chtělo svému soupeři hodně vrátit, jelikož na podzim tým Serse Cosmiho vybojoval na Stadio Olimpico všechny tři body. Pro hostujícího kouče Luciana Spalettiho to byl návrat, v minulém ročníku ligy totiž vedl právě domácí tým a dokázal jej dostat do Ligy mistrů.

Hosté přijeli bez několika opor, chyběl dlouhodobě zraněný Vincenzo Montella, dále kapitán Francesco Totti, Shabani Nonda a vykartovaný Christian Panucci, mladík Stefano Okaka a brazilský záložník Rodrigo Taddei. Na straně domácích byl seznam zraněných také pořádně dlouhý, chyběli Vincenzo Iaquinta, Cesare Natali, Fausto Rossini, Christian Obodo, Sulley Ali Muntari a Paulo Baretto.

Zápas byl zajímavý již od samého počátku. Jako první zahrozil domácí Zenoni, Doni jeho pokus zneškodnil, na druhé straně se pokoušel skórovat Perrotta, ale i on neúspěšně. Klíčový okamžik utkání přišel ve 24. minutě, to když v přerušené hře Giampiero Pinzi neudržel nervy na uzdě a udeřil Leandra Cufreho do obličeje, za což byl vyloučen. Trenér domácích Serse Cosmi byl v té chvíli nepříčetný a musel být držen několika svými asistenty.

Ve 40. minutě se poprvé měnilo skóre, domácí Felipe fauloval v pokutovém území Chiva a byla nařízena penalta. Bez účasti Tottiho se k ní postavil Mancini a s ledovým klidem vtřelil vedoucí gól.

Po změně stran se utkání stalo ještě více zajímavějším, neboť začalo padat i dost branek. Po hodině hry již hosté vedli o dvě branky, po rohu Cesare Bova se dostal k hlavičce Daniele De Rossi a nedal De Sanctisovi šanci. O pět minut později domácí korigovali, Di Natale trefil nádherně z voleje Zenoniho přihrávku a Doni neměl nejmenší šanci.

Římané však zvrat nedovolili, v 76. minutě se radovali potřetí. Svým druhým gólem v utkání zlomil odpor domácích Mancini. Nakonec nebyl poslední, kdo skóroval. Sedm minut před koncem byl nařízen proti domácím druhý pokutový kop, ke kterému se postavil Chivu a De Sanctis lovil míč ze sítě počtvrté.

Autor: Tomáš Malý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Martin

Reagovat
HOST*martin

AS vyhraje 0:1 jediny gol da totti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele