13. kolo
27.11.2005 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Řím - ACF Fiorentina 1:1

Fiorentina neudržela krok s AC Milán, přestože domácí AS Řím hrál od 67. minuty bez vyloučeného Mexese. O to více může ztráta bodů hosty mrzet.

Damiano Tommasi předvedl hráčům Fiorentiny skvělý start, když otevřel skóre už po devadesáti sekundách, a olympijský stadion poprvé ožil. Tommasi svůj gól náležitě oslavil, protože, věřte nebo ne, byl to jeho první gól v italské lize po více než dvou a půl letech. Gól vznikal postupně od Tottiho přes Antonia Cassana, který poslal míč do pokutového území Fiorentiny, kde už Tommasi jen doklepával nepovedené odhlavičkování Tomáše Ujfalušiho. Zanedlouho vymyslel Totti další šanci, ale Sebastian Frey byl pozorný. Cassano se mohl v 19. minutě poprvé od 2. října (od domácí porážky se Sienou) ukázat jako střelec a zvýšit na 2:0, ale Frey jeho hlavičku zastavil.

Krátce po voleji Riccarda Montoliva poslal Olivier Dacourt do brejku Antonia Cassana, ale ten opět selhal. V 66. minutě fauloval Philippe Mexes v pokutovém území Toniho, rozhodčí písknul penaltu a dal tak hostům šanci na vyrovnání. Míč si postavil faulovaný Luca Toni a chladnokrevně rozmnožil svůj letošní účet na 16 gólů. Mexes navíc dostal červenou kartu a AS dohrávalo v oslabení.

Toni se po vyrovnání vrhl do útoku a chtěl v početní přesile poslat tři body do Florencie, ale byly to paradoxně hráči Říma, kdo nakonec sahali po vítězství. Ale ani šance Daniela de Rossiho z 79. minuty se neujala a na skóre se už nic nezměnilo. AS Řím tak opět ztratil body doma a ze šestého místa, kam se z šedého středu tabulky vyškrábal před dvěma týdny, opět klesl až na deváté.

Autor: Vít Urban

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*PeteKiller

Toni je hnusnej simulantskej zmrd Vůbec to nebyl faul.

Reagovat
HOST*

videls te nekdo ten faul nebo to bylo cinkly?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele