37. kolo
11.05.2024 16:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Michael Olise a Oliver Glasner (© AFP)

Olise se opět předvedl před zájemci a gólově se podílel na triumfu nad Wolves

Crystal Palace zvítězil ve 37. kole Premier League na hřišti Wolves 3:1. O tři body se opět postaral ofenzivní trojlístek Orlů, ve kterém znovu zářil Michael Olise, o nějž se momentálně zajímá několik velkoklubů. Útočníky londýnského klubu na druhé straně střelecky doplnil ještě Matheus Cunha, jenž pouze kosmeticky upravil skóre, a Eagles tak pošesté v řadě neprohráli. Hosté navíc prokázali, že se jim proti Wolverhamptonu daří, když vyhráli šesté z posledních sedmi vzájemných ligových utkání.

Ačkoliv byla změna trenéra u Orlů vynucená zdravotním stavem Roye Hodgsona, lépe to pro londýnský celek dopadnout nemohlo. Oliver Glasner totiž v posledních pěti kolech dovedl svůj nový celek ke čtyřem výhrám, včetně senzačního triumfu v Liverpoolu a výprasku Manchesteru United z minulého kola. Eagles si tak s předstihem zajistili záchranu a duel proti Vlkům si mohli užít bez starostí.

Hned od úvodního hvizdu bylo patrné, že ani jednomu celku už o nic nešlo. Do vyrovnaného střetnutí však poté promluvil faktor zvaný Olise. Ten se totiž ve 26. minutě uvolnil na hranici velkého vápna, přehodil si míč na pravačku a milimetrově přesným obstřelem na zadní tyč nedal gólmanovi šanci. O chvíli později neuhlídala domácí defenziva francouzského křídelníka podruhé. Po jeho lobu zakončoval Nathaniel Clyne pouze do brankové konstrukce, míč se ale poté odrazil k dobíhajícímu Jeanu-Philippemu Matetovi, a ten měl již úlohu jednoduchou.

Po příchodu ze šaten se nejvýše do vzduchu zavěsil Joachim Andersen, ale svůj pokus nasměroval pouze do jednoho z bránících hráčů. Jakmile se však zápas překlopil do závěrečné třetiny, začali své útočné dovednosti předvádět také domácí. Hee-Chan Hwang si v rychlosti vyměnil míč s Cunhou a druhý jmenovaný jej se štěstím uklidil pod břevno. O chvíli později byl blízko k vyrovnání Hwang, nicméně gólové zakončení mu z kopačky na poslední chvíli sebral vynikajícím skluzem Clyne.

V 73. minutě opět úřadoval nechytatelný Olise, jenž vyslal do úniku Eberechiho Ezeho, ten se vyhl vyběhnutému brankáři a vystřelil balon do odkryté sítě. Wolves nakonec nespasila ani krátká přesilová hra, kterou svými zbytečnými žlutými fauly nabídl soupeři v samotném závěru Naouirou Ahamada.

Crystal Palace tedy opět zvítězilo a dotáhlo se na svého soupeře v tabulce. Wolves letošní ligovou pouť zakončí 19. května v Liverpoolu, zatímco Orli ve stejný den vyzvou Aston Villu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele