11. kolo
29.10.2005 16:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - West Ham United 2:0

Liverpool měl za sebou těžký týden, minulý víkend prohrál doma s Fulhamem a ve středu vypadl z Carling Cupu, když nestačil na druholigový Crystal Palace. I proto kouč Benítez hodně zamíchal se sestavou, vrátil se ke klasickému 4-4-2, v útoku vedle Cissého dal překvapivě před Crouchem přednost Morientesovi. Na druhé straně si první ligový start od začátku mohl vychutnat útočník David Bellion, který je ve West Hamu na hostování z Manchesteru United.

Jako první sice zahrozili hosté, když Konchesky poslal do vápna přímý kop a zmatený Harewood místo střely k odkryté tyči vrátil míč zpět, ale stále víc se projevovala převaha Liverpoolu ve středu pole, kde dobrý zápas hráli Steven Gerrard a Luis Garcia. Druhý jmenovaný po rohovém kopu pálil nebezpečně z úhlu, jeho střelu zblokoval Gabbidon, ale už v 18. minutě se hostům stala standardní situace osudnou. Po rohu Garcíi se ke střele z hranice vápna dostal Xabi Alonso a míč za pomoci nechtěné teče Tomáše Řepky skončil za zády Hislopa - 1:0. Zvýšit mohl hned za dvě minuty Gerrard, ale pálil mimo, další šanci Reds nadvakrát odvrátil Konchesky, když nejprve na čáře zastavil hlavičku Hyypiäho a pak nedovolil dorážku Morientesovi.

Po přestávce se do první nebezpečné situace dostal Tomáš Řepka, když jeho střílený centr málem zaskočil Reinu. I nadále však tempo udávali domácí a několikrát byli blízko ke zvýšení. Shaka Hislop si poradil se střelami Morientese a Garcíi, García pak hlavičkoval mimo, další šanci Morientese zlikvidoval opět Hislop. Hosté obměnili útok, zariskovali, když místo Řepky přišel Collins a ač je to obránce, postavil se do útoku. Hra na tři beky se "Kladivářům" nevyplatila. Po volné pravé straně pronikl do šestnáctky Boudewijn Zenden a s pomocí vzdálenější tyče dal svůj první gól v dresu Liverpoolu - 2:0. West Ham tak odjel s prázdnou a na vítězství na Anfield Road, které slavil naposledy v roce 1963, bude čekat dál.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele