34. kolo
21.04.2024 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Evertonu (© AFP)

Karamelky v záchranářské bitvě správně nastavily svá mířidla, sladkou výhru podtrhl McNeil

Everton porazil v klíčovém utkání 34. kola Premier League na vlastní půdě Nottingham 2:0. Opatrný souboj dvou celků bojujících o záchranu rozhodly dvě dalekonosné střely, když na trefu Idrissy Gueyeho z 29. minuty navázal po změně stran chirurgicky přesným projektilem k pravé tyči Dwight McNeil. Toffees tak odčinili poslední debakl s Chelsea a svému sokovi odskočili na rozdíl čtyř bodů. The Tricky Trees, kteří dokázali na hřištích soupeřů vyhrát od startu ročníku pouze dvakrát, naopak zůstávají jen těsně nad sestupovou propastí.

Do souboje dvou odpočtem bodů potrestaných celků sice vstupoval s minimálním náskokem na svého soupeře Everton, ten však musel v pondělní dohrávce skousnout šestigólový příděl na hřišti Chelsea. Nottingham chtěl využít skvělé formy Chrise Wooda, který v posledních pěti duelech čtyřikrát skóroval, a oplatit Karamelkám prosincovou porážku.

V úvodu se však aktivně prezentoval jeho kolega Neco Williams, jenž několikrát vyzval svými pasy spoluhráče k zakončení a sám na konci páté minuty vyzkoušel pozornost Jordana Pickforda prudkou ranou. Poté začal hrozit i Everton, ze série rohových kopů ale nevyprodukoval nebezpečnou střelu. To se změnilo ve 29. minutě, kdy se Goodison Park radoval z prvního gólu. Úspěšným zakončovatelem se stal Gueye, který se dostal na hranici vápna k odraženému míči a prudkou ranou jej poslal do dolního rohu brány. Nottingham mohl srovnat krok na konci poločasu, Woodovu prudkou ránu zblízka ale perfektním zákrokem zastavil Pickford.

Forest po změně stran zvýšil svou aktivitu. Chvíli před odehranou hodinou dostal na levém kraji příliš prostoru Morgan Gibbs-White, balon ovšem na zadní tyč neusměrnil. Dalších šancí nepřibývalo, naopak Evertonu se dařilo držet míč čím dál častěji na útočné polovině. Toho v 76. minutě využil McNeil. Anglický záložník si připravil na ose hřiště dalekonosný pokus a přesnou ranou o tyč zvýšil náskok týmu z Liverpoolu. V závěru byl z hostujících hráčů opět vidět Williams, který schytal tvrdý úder od McNeila. Ten jej poslal přes reklamní banner způsobem typičtějším spíše pro hokejového obránce, a demonstroval tak převahu Toffees nad neškodným Nottinghamem. V nastavení ještě vyděsila domácí tribuny srážka protihráčů, po níž opouštěl trávník na nosítkách Portugalec Beto.

Everton tedy ovládl i druhé vzájemné střetnutí a odskočil svému soupeři na rozdíl čtyř bodů. Nyní jej čeká městské derby s Liverpoolem, se kterým změří síly 24. dubna. Nottingham o čtyři dny později narazí na Manchester City.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele