16. kolo
13.12.2003 16:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Southampton FC 1:2

V základní sestavě Liverpoolu dostal před mladíkem Pongollem opět přednost Vladimír Šmicer, ale štěstí svému týmu nepřinesl. Už ve druhé minutě se po rohovém kopu domácích dostal do brejku Brett Ormerod a překonal Chrise Kirklanda. Zaražení Reds dlouho nemohli najít recept na obranu soupeře a neuspěl ani Vladimír Šmicer, jenž se ve třicáté minutě probil do vápna, při kontaktu s obráncem upadl, ale penaltu si nevymodlil. Největší šanci první půle na vyrovnání měl Murphy, ale po centru výborně hrajícího Otsemobora střílel nad branku. Southampton mohl pět minut po přestávce zdvojnásobit své vedení, Pahars zamířil mimo. O něco později se při Beattieho hlavičce zapotil Kirkland. V 56. minutě na hřiště přišli francouzští mladíci Pongolle a Le Tallec a přinesli do hry Reds oživení. Po Šmicrově zblokované střele se míč dostal k Pongollemu, jeho pokus však zneškodnil Niemi. Po následném roku hlavičkoval Hyypia, ale z brankové čáry vykopl Dodd. Přestože Liverpool tlačil, inkasoval podruhé. Biscan daroval hostům rohový kop, ten rozehrál Dodd, na centr si naskočil Michael Svensson a jeho hlavička se od Šmicra odrazila do sítě. Domácí se nevzdali a Niemiho řádně provětral Otsemobor. V 74. minutě finský gólman vyrazil střelu Gerrarda, ale pouze k Emile Heskeymu, který dorazil do prázdné branky. Vyrovnat už se však Liverpoolu nepodařilo, Pongolleho střelu vykopl z branky Higginbotham a Heskeyho hlavičku lapil Niemi. Liverpool pokračuje v nevyrovnaných výkonech a v tabulce je až devátý, Southampton se vrací na pohárové pozice a je šestý.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele