základní skupiny - skupina C, 3. kolo
23.06.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Anglie si částečně napravila reputaci, Slovinsko přehrála v poměru 1:0

Po úvodních dvou mizerných představeních dnes Anglie konečně potěšila své fanoušky dobrým výkonem. Nad Slovinskem měla převahu, ale nakonec zaznamenala pouze jedinou branku, kterou vsítil Jermain Defoe.

Změny v anglické sestavě oproti předchozímu duelu nebyly nijak výrazné. Heskeyho nahradil Defoe, na pravém kraji zálohy naopak nastoupil James Milner a stoperskou dvojici společně s Johnem Terrym vytvořil Matthew Upson. To bylo ovšem vše, častokrát zmiňovaný Joe Cole zůstal jen na lavičce.

Popisovat události úvodních minut je zbytečné, jelikož na hřišti nebylo k vidění nic zajímavého, co by nám nějak výrazně napovědělo, jakým směrem se bude tento duel ubírat.

Až zhruba po čtvrthodině hry začala Anglie vymýšlet něco směrem dopředu. Výsledkem však byly spíše jen takové pološance. Když už Ostrované pálili přesně, na brankové čáře si vždycky splnil svou povinnost gólman Handanovič. Jenže nechybělo mnoho a Slovinci mohli jít nečekaně do vedení. Ljubijankič měl v pokutovém území dostatek času, avšak nakonec nedokázal přihrát, ani vystřelit. Vybojoval jen roh.

Na místo toho udeřila Anglie. Od postranní čáry perfektně nacentroval Milner, na míč si naběhl Defoe, který jej sice netrefil ideálně, přesto ale skončil v bráně - 0:1. Vstřelená branka Angličany pořádně nabudila a následně několikrát nebezpečně zahrozili. Jenže s proměňováním gólových příležitostí to bylo v jejich případě už horší - Lampard netrefil odkrytou bránu, Rooney pro změnu nastřelil bránícího hráče.

V 30. minutě už leckterý divák začal oslavovat druhý gól. Po střele Gerrarda totiž Handanovič vůbec netušil, kde má míč, a se štěstím jej lapil těsně před brankovou čárou. Slovinci dokázali do přestávky už neinkasovat, a tak mohli jít do kabin ještě v naději, že se jim podaří uhrát bodový výsledek.

Jenže hned po změně stran zahrozila znovu Anglie. V pokutovém území bylo hodně horko a brankář Handanovič se rozhodně nenudil. Na konci jedné z akcí se ocitnul Defoe, jeho lehká teč ale minula jen těsně tyčku slovinské brány. Svěřenci trenéra Capella svého soupeře očividně přehrávali, ale nebyli schopni svého tlaku využít.

Blízko brance byl v 58. minutě John Terry, který dostal z rohového kopu přesný centr na zadní tyč, s jeho hlavičkou si ovšem opět poradil Handanovič. O malou chvíli později přišla další tutovka Anglie. Rooney z místa penaltového puntíku ale trefil jen tyč. Skóre se tak stále neměnilo. V 68. minutě na tom mohli něco změnit Slovinci. Novakovič hned dvakrát zakončoval v zajímavých pozicích, pokaždé však trefil jen bránící hráče, míč se odrazil ještě k Valteru Birsovi, jenž následně nemířil vůbec přesně.

V posledních minutách zápasu už tempo hry značně opadlo, a tak pochopitelně ubylo i zajímavých okamžiků. To ale anglickým fanouškům vůbec nevadilo, jelikož jejich oblíbenci poprvé na turnaji vybojovali vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (373)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele