základní skupiny - skupina G, 3. kolo
25.06.2010 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Sloni i při své druhé účasti na MS končí před branami osmifinále

Sloni se s jihoafrickým šampionátem rozloučili navýsost přesvědčivým výkonem a hlavně jasným vítězstvím nad outsiderem skupiny ze severní části korejského poloostrova. Los přisoudil Severokorejcům fotbalově velmi zdatné soupeře, s nimiž dokázalo mužstvo vedené Kim Jong Hunem v součtu držet krok pouze tři poločasy.

Fanoušci Côte d'Ivoire před zápasem vzývali zázrak, jímž by postup na úkor Portugalska rozhodně byl. Ani čarodějný Jabulani, ani Brazílie nepomohly. S turnajem se tak loučí další africký celek, jediným želízkem v rozohněné africké fatře zůstává Ghana.

Stejně jako v celém zápase, tak i v prvním dějství měla jednoznačně navrch jedenáctka zkušeného švédského lodivoda Svena Görana Erikssona. Již v první minutě musel vytáhnout bravurní zákrok proti Keitově ráně Ri Myong-Guk. Zanedlouho měli Severokorejci plné kopačky práce odkopnout výborný pas Gervinha do malého čtverce, kde číhala dvojice Slonů připravena kvapně zakončit celou pohlednou akci.

První úder přišel ve dvanácté minutě, ale velkou radost fanoušků západoafrického celku přerušil zdvižený praporek pomezního. O dvě minuty později již žádný praporek či rozhodnutí španělského soudce Alberta Undianiho, a tak se mohl barcelonský záložník Yaya Touré radovat ze své první a poslední branky na tomto turnaji. S jeho výtečně umístěnou přízemní střelou nemohl jinak výtečný Ri Meyong-Guk dosáhnout.

Sloni se hnali za dalším úderem. Zanedlouho za Myon-Gukem zaduněla tyč po střele Romarica. Ve dvacáté minutě trefil kapitán Slonů Didier Drogba břevno, ale mičuda se odrazila na hlavičku Romarica, kterému tentokráte přálo štěstí a poslal svou hlavičku do šibenice. Po této brance tlak Slonů mírně opadl, ale Severokorejci ne a ne brankáře Barryho ohrozit. Jediný zářný moment červeně oděných fotbalistů si připsal Hong Yong-Jo, jehož přímý volný kop nebezpečně míjel Barryho svatyni. Erikssonovi svěřenci odpověděli nepřesnými střelami Keity a Drogby. V závěru poločasu měl velkou příležitost Gervinho, který po výborném uvolnění na kraji vápna otřel svou střelu o tyč.

Půle druhá nepřinesla tolik pěkných fotbalových momentů, jaké jsme mohli vidět a číst v prvním dějství. Severokorejci zlepšili defenzívu a dlouhé minuty nepouštěli Slony do pokutového území. Hráčům afrického celku tak nezbývalo nic jiného, než obléhat pokutové území a střílet z delších distancí. Střelba z dálky nepatří, narozdíl od KLDR, k nejlepším disciplínám Pobřeží slonoviny...

Jeden z těch zajímavějších momentů nám přichystal sevillský svůdce Romaric, jehož pumelice skončila na rukavicích výborně zasáhnuvšího Ri Myong-Guka. V poslední desetiminutovce se toho přihodilo více, než za předchozích pětatřicet minut dohromady. Nejprve si připsal velkou příležitost Jong Tae-Se, který se objevil sám před Barrym, jenž výborným zákrokem překazil severokorejskou příležitost. Nedáš - dostaneš! Sloni vzápětí kontrovali pěknou akcí Boka, jenž našel v pokutovém území Salomona Kaloua, jenž překonal brankáře Ri Myong-Guka. Zanedlouho skóroval ještě Dindane, jehož branka nebyla pro domnělý ofsajd uznána. Drtivý nápor Afričanů přišel vniveč, a tak završili šampionát sice jasnou, ale přesto nedostačující výhrou nad KLDR.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (29)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 - Didi 3 goly

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 - Drogba, Gervinho

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 2xKorejskej Rooney protože jinýho hráče tam neznám, 1xDindane

Reagovat
Ligter

0:2

Reagovat
vocasisko

Brazilie - Portugalso 3:0

Sloni - KLDR 8:0

postup Brazilie, Sloni!

Reagovat
smazaný uživatel

keby si tak mal pravdu .... skoda zapasu slonov s portugalcami .... prial som slonom postup diiiidiiieer drooogbaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste ze to bude posledni zapas Pobrezi na MS

Reagovat
smazaný uživatel

P O R T U G A L !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pojdmě !!!

Reagovat
smazaný uživatel

hrubas

Reagovat
smazaný uživatel

vsichni tam nejso spatni

Reagovat
smazaný uživatel

Zokora a K.Toure jsou v klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že neznáš Gervinha.

Reagovat
smazaný uživatel

Teprv poznavam no Bylo by ode me trapny hodnotit ho na zaklade toho, ze ho tu vyzdvihujete

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, škoda, že ho idiot Sven moc nestaví, hned by byli Sloni sympatičtější.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ten samý, co proháněl Slávisty?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně ten.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Losinho

0:3

Reagovat
Logan

Reagovat
cresposuper

0-1

Reagovat
KnoxXx

aspon, ze Slony idu domov

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 a Drogba dá budto hattrick nebo 2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

aby sloni postoupily musí vyhrát 8:0 a doufat že Portugalsko prohraje a nedá gól,hmmm...to se nestane

Reagovat
centos

Budou to zase dávat u nich v televizi, aby prostý lid viděl naživo taktiku vševědoucího Kima?

Reagovat
smazaný uživatel

Měl postavit Doumbiu, ten umí sázet góly

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda sympatický tým

Reagovat
smazaný uživatel

Měli postoupit místo Portugalců

Reagovat
smazaný uživatel

přesně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele