základní skupiny - skupina E, 2. kolo
19.06.2010 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Kamerun podlehl Dánsku a je bez šance na postup

Tak to byla fotbalová paráda! Reprezentace Dánska a Kamerunu sice nepatří papírově mezi nejlepší celky turnaje, jejich vzájemný zápas ale nabídnul báječnou podívanou, která přinesla vítězství Skandinávců v poměru 2:1.

Dánům málem vyšel vstup do utkání na jedničku. Už v 6. minutě byli nesmírně blízko vstřelení branky. Parádní míč vyslal Poulsen na Rommedahla, ten rozkmital své rychlé nohy, utekl Ekottovi a dostal se do dobré střelecké pozice, mířil ovšem těsně nad.

Nevyužitá příležitost záložníka Ajaxu začala pořádně mrzet už o čtyři minuty později. Poulsenovu přihrávku totiž zachytil Webó a pohodlně našel v pokutovém území nehlídaného kanonýra Eto’a, který si již v takových situací ví rády, což potvrdil i tentokrát. Sorensenovi nedal pražádnou šanci. Krátce na to pálil z dálky Emana a k úspěšnému zakončení mu nechybělo mnoho, míč ale nakonec poslal kousek vedle.

Evropský výběr opět vážně zahrozil zhruba po čtvrthodině hry. Zpoza šestnáctky vypálil z první Gronkjaer, jenže jeho rána byla zblokována Songem na roh a gólman Hamidou vůbec nemusel zasahovat. V 32. minutě to už ale dopadlo jinak. Kjaer parádním centrem našel na pravé straně Rommedahla, který poslal pozemní přihrávku do pokutového území a prázdnou bránu již ve skluzu bez problémů trefil Bendtner.

Poslední pětiminutovka první půle byla hodně hektická. Nejprve se ocitnul po krásné akci blízko druhé brance Dánska zkušený Tomasson, do jeho střely ale vletěl Bassong a míč vyrazil. Hned z protiútoku zahrozil Eto’o, jenže tentokrát orazítkoval pouze tyčku. O pár sekund později musel likvidovat Emanovu ránu brankář Sorensen.

Všichni fanoušci, kteří se rozhodnuli zpříjemnit si sobotní večerem fotbalem po prvním poločase určitě své volby nelitovali, jelikož viděli atraktivní podívanou.

Druhá půle začala také ve velkém tempu. Hned v první minutě zakončoval po rohovém kopu M'Bia a další dobrý zákrok musel vytasit gólman Sorensen. Už o malou chvíli později napřahoval ke střele Ekotto, pod nohy se mu ale vrhl Jensen a zabránil možnému inkasování.

Fotbalisté Kamerunu sice působili na hřišti o poznání aktivněji, ale až na dvě střely Weba, které měly k úspěchu hodně daleko, toho moc nevymysleli. V 61. minutě navíc podruhé v zápase inkasovali. Rommedahl poměrně lehce obešel na hranici šestnáctky Makouna a krásnou střelou k tyči z úhlu překonal Hamidoua.

Makoun ovšem mohl hned vzápětí opět vyrovnat, jenže po přihrávce od Eto’a poslal míč nad břevno. Vedení Dánska naopak málem pojistil Tomasson, který se ocitnul tváří tvář africkému brankáři, ten však jeho střelu mířící pod břevno výborně vyrazil.

Kamerun dělal, co mohl, přesto mu ale nebylo přáno a vyrovnat už nedokázal. Obrovskou šanci Emany zlikvidoval báječný Sorensen, tvrdou ránu Aboubacara pro změnu zblokoval Poulsen. Vytoužený bod už Afričané nevytěžili a je jisté, že do další části turnaje již nepostoupí.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (427)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele