základní skupiny - skupina B, 2. kolo
17.06.2010 13:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Hattrick Higuaína rozhodl o vítězství Argentiny

Argentinci jako jeden z malá celků na tomto MS předvedli proti korejskému výběru opravdu atraktivní podívnou, kterou podtrhli vítězstvím 4:1. Navíc útočník Realu Madrid Higuaín jako první na šampionátu zaznamenal hattrick.

Do utkání vstoupili mnohem lépe jihoameričtí fotbalisté, kteří už od prvních minut předváděli, v čem je jejich největší síla. Jejich rychlé kombinace a dobrý pohyb ofenzivních hráčů činily obráncům soupeře nemalé potíže. I tak si však diváci museli na první branku počkat až do sedmnácté minuty. Messi se postavil k zahrání přímého kopu, poslal do vápna skvělý centr, který si překvapený Park Chu-Young srazil do vlastní sítě.

Nepříjemnou situaci musel řešit kouč jihoamerických fotbalistů Maradona, když se mu zranil stoper Walter Samuel. Toho nahradil Burdisso. O pár minut později předvedl parádní střelu z přímého kopu Tevez. Jeho pokus měl jen jednu vadu, a to, že se nevešel mezi tři tyče. To však Argentince nemuselo dlouho mrzet, protože po další standardce zvýšili své vedení. Rodriguezův centr hlavou prodloužil Burdisso a na zadní tyči číhal naprosto volný Higuaín - 2:0.

Pro Korejce byla druhá branka hodně krutá, protože se svému soupeři vyrovnali. Chyběla jim však větší přesnost a důraz směrem dopředu. Celé utkání mohl pět minut před koncem poločasu de facto rozhodnout Di Maria, ale jeho střelecký pokus výborně vyrazil gólman Jung Sung-Ryong. V nastaveném čase první půle předvedl hodně školácké zaváhání Demichelis, když dlouho otálel s rozehrávkou, míč mu vypíchl Lee Chung-Yong a snížil. Tato branka byla hodně důrazným varováním pro svěřence Diega Maradony.

Na začátku druhého poločasu měla Argentina další vynikající příležitost. Po souhře Di Marii a Higuaína se druhý jmenovaný ocitl sám před brankou, ale skvělého korejského brankáře překonat nedokázal. Postupem času se asijský výběr dostával více a více do hry, což dokazuje osmapadesátá minuta. Yeom Ki-Hun dostal skvělou přihrávku do pokutového území, ale jeho zakončení chyběla přesnost pravého kanonýra, a tak Romero ani nemusel zasahovat.

Po více než hodině odehraného času tempo hry trochu opadlo. Argentina si byla vědoma, že Korejci jsou schopni vstřelit vyrovnávací branku, a tak si dávala pozor na zbytečné chyby nebo ztráty míče. Hodně velká dávka štěstí se však v tomto utkání přidala na stranu argentinského výběru. Messi dostal před vápnem v náběhu míč, jeho střelu dokázal Jung vyrazit. Dorážkou však hráč Barcelony trefil tyč, od které se míč odrazil ke zcela volnému Higuaínovi a ten ani nemohl mít potíže s tím, aby míč metr před čárou doťukl.

Nádherný fotbalový moment jsme viděli o pár minut později. Argentinci se dostali do brejku, Messi dloubl míč Aguerovi a ten krásným obloučkem našel opět Higuaína, který v tomto zápase dovršil svůj hattrick. V tomto okamžiku bylo o osudu utkání rozhodnuto, o čemž asi nepochyboval ani jeden fanoušek na stadionu Soccer City v Johannesburgu. Pro korejské fotbalisty to byla určitě hodně studená sprcha, ale přesvědčili se o tom, že argentinský výběr nesmí nikdy dostat na útočné polovině tolik prostoru.

Poslední šanci v utkání měl ještě Sergio Aguero, který pořádně protáhl korejského brankáře. To byla poslední akce celého utkání, ve kterém Argentina dominovala a dle očekávaní zvítězila 4:1.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (629)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele