play off - semifinále
25.06.2002 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Německo - Korejská republika 1:0

Oba týmy vstoupily do utkání s chutí, hrálo se ve vysokém tempu. V bouřlivé atmosféře, před vyprodaným stadiónem v Soulu, se do první šance dostali Němci. Už ve druhé minutě si na dlouhý aut naběhl Carsten Ramelow, tvrdě vypálil, ale přímo do náručí připraveného gólmana Lee Woon-Jae. O chvilku později, v osmé minutě, se do velmi dobré střelecké pozice dostali Korejci. Po pravé straně zatáhl míč Cha Doo-Ri a nahrál před branku, kde stál Lee Chun-Soo. Ten vystřelil ke vzdálenější tyči, ale prvním výstavním zákrokem se blýskl Oliver Kahn, ukázkovým skokem střelu vyrazil.

V úvodní půlhodině hry měli mírnou převahu Němci, Korejci vyráželi do rychlých protiútoků, většina z nich ale končila na hranici vápna na kopačkách pozorných německých obránců. Nejsvětlejším okamžikem Němců v prvním poločase byla asi 30. minuta, kdy Oliver Neuville svůj pěkný průnik nedokázal zakončit přesnou střelou.

Po půlhodině se hra trochu uklidnila, oba soupeři se přetahovali hlavně o střed hřiště. Němci zahrávali několik nebezpečných rohů, nedokázali ale využít svou největší zbraň - hru hlavou. Poslední šance prvního poločasu přišla na konci 45. minuty, když Němci kopali roh. Krátký a nepřehledný závar před korejskou brankou ale skončil útočným faulem Němců.

Úvod druhého poločasu patřil Marco Bodemu, který se dvakrát dostal k hlavičkovému zakončení, ani v jenom případě ale gólmana Leeho vážněji neohrozil.

Miroslav Klose, který v základní skupině soupeřům nastřílel pět gólů hlavou, se k první hlavičce na branku dostal až v 63. minutě, mířil ale přímo na brankáře. Hned poté se do šance dostal čtvrtfinálový hrdina Ahn Jung-Hwan, vystřelil ale hodně nepřesně. O další minutu později se na druhé straně do šance dostal opět Klose, centr od Carstena Ramelowa ale z voleje nezužitkoval.

Asi největší šance Korejců mohla přijít v 73. minutě, kdyby za záchrannou brzdu nezatáhl Michael Ballack. S míčem pronikal Lee Chung-Soo, mohl přihrávat úplně volnému Ahnovi, který by šel sám na branku, chtěl ale projít sám. Ballack ho zezadu fauloval a rozhodčí Meier poprvé v zápase vytáhl žlutou kartu. Ta pro Ballacka znamená, že do finálového zápasu nezasáhne. Následný přímý kop z 18 metrů Korejci nezužitkovali, míč se od zdi odrazil jen na roh.

O dvě minuty později přišel rozhodující okamžik zápasu. Po pravé straně zatáhl míč Oliver Neuville a přihrál před branku, kam nabíhala hned dvojice jeho spoluhráčů. Míč se dostal k Michaelu Ballackovi a ten nadvakrát překonal korejského gólmana - 1:0.

Deset minut před koncem mohl pojistku přidat Marco Bode, jeho ránu z přímého kopu ale gólman Lee vyrazil. V závěrečných minutách měli Korejci jen jednu velkou šanci na vyrovnání. Po krátkém obléhání německé branky se na hranici vápna k míči dostal Park Ji-Sung, vystřelil ale zbrkle a míč letěl daleko od tyčí Kahnovy branky.

Korejci v závěru zápasu vypadali unaveně, nestačili na fyzicky lépe připravené Němce, přesto mohou být se svými výkony na MS spokojeni. Určitě nečekali, že se dostanou tak daleko, a v zápase o bronz jim určitě nebude chybět motivace.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele