play off - o 3. místo
29.06.2002 13:30 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Korejská republika - Turecko 2:3

Oba dva soupeři nabídli po celý zápas útočný fotbal nesvázaný taktickými pokyny. Korejci sice měli míč více pod kontrolou a ukázali po celém hřišti s vyjímkou prostoru před tureckou bránou technicky perfektní a agresivní fotbal, ale ztroskotali na katastrofálním nevyužití šancí a výkonu obrany.

Nejrychlejší gól historie MS

Chyb obrany využilo útočné duo Hakan Sükur a Ilhan Mansicz. Sükur vstřelili po obrovské chybě obránce gól již po 11 sekundách. Korejcům se podařilo vyrovnat v 9. minutě, kdy se nádhernou střelou z přímého kopu, trefil do pravého horního rohu brány trefil Eul Yong Lee. Za čtyři minuty, ale Turci opět vedli. Mansicz si narazil s Sükurem a trefil přesně(13.minuta).

Tragické loučení pro kapitána Korejců

Jeho poslední zápas jen tak nezapomene. Krátce po začátku utkání udělal katastrofální chybu, která zapříčinila vedoucí gól. Před vlastní šestnáctkou ztratil míč a Sükur neměl problém prostřelit nepřipraveného brankáře. Ve 32. minutě připravilo útočné duo i další gól Turecko. Opět přihrávka na Sükura, zpátky na Mansicze a přesná střela do brány.

Obléhání turecké brány

Ve 2. poločase hnalo 64 tisíc fanatických diváků vpřed. Ale jedinými šancemi byla střela z 18 metrů od Chong Gug Songa, která šla nad břevno (52. minuta). Sedm minut před koncem střílel Jung Hwan Ahn, ale o milimetry netrefil. Korejci obléhali tureckou bránu skoro celý druhý poločas, ale zakončovali zbrkle a nepřesně střelami z dálky. Navíc turecký brankář Rüstü odvrátil spoustu nebezpečných příležitostí.

Závěrečný nápor

I na konci utkání Korejci udivovali asi nevyčerpatelným fyzickým arzenálem, přesto už několik fotbalistů toho mělo viditelně plné zuby. Z korejské hry se bohužel vytratila přesnost a proto se téměř nedostalo do soupeřovi šestnáctky. Teprve v nastaveném čase se podařilo Songovi tečovanou střelou z 25 metrů snížit.

Autor: Pavel Kuchta

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele