play off - osmifinále
18.06.2002 13:30 CET
2 : 1
po prodloužení
(0:1, 1:1)

Reportáž

Korejská republika - Itálie 2:1e

Zápas začal ve velkém tempu a už ve čtvrté minutě přišel první důležitý okamžik. Christian Panucci fauloval ve vápně Ki Hyeon Seola a ekvádorský rozhodčí Byron Moreno nařídil pokutový kop. K míči se postavil Jung Hwan Ahn, Gianluigi Buffon ale jeho střelu vystihl a míč vyrazil. V osmnácté minutě se Italové dostali do vedení. Při rohu, který zahrával Francesco Totti, si ve vápně udělal dostatek prostoru Christian Vieri a hlavou dal svůj čtvrtý gól na turnaji.

Další velkou korejskou šanci měl opět Ahn. Prosadil se v pokutovém území, pak ale přestřelil branku. O pár minut později měli velkou šanci Italové, Totti vysunul do vápna Tomassiho, jeho střelu ale korejský gólman Woon Jae Lee zneškodnil.

Několik dobrých šancí měl také Christian Vieri, nedokázal ale zvýšit italský náskok a tak přišel trest za příliš defenzivní hru. V 88. minutě nedokázal míč odkopnout Panucci a Ki Hyeon Seol střelou k tyči vyrovnal. Prodloužení mohl ještě odvrátit Vieri, gólovou šanci mu ale zmařil opět Lee.

Do prodloužení vkročili aktivněji Korejci. Po deseti minutách prodloužení kopali přímý kop ze 17 metrů, Ahnovu střelu ale Buffon krásným zákrokem vyrazil. O chvilku později se na druhé straně do vápna hnal Francesco Totti a po lehkém kontaktu s jedním s obránců se skácel k zemi. Místo penalty ale přišla žlutá karta za simulování a protože už Totti jednu měl, šel pod sprchu.

Oslabení Italové se snažili udržet nerozhodný stav a dotáhnout zápas až na penalty, Korejci ale byli proti. Ve 117. minutě zápasu, tři minuty před koncem prodloužení, se ve vápně přes Paola Maldiniho prosadil Jung Hwan Ahn a hlavou poslal Itálii domů a Jižní Koreu do čtvrtfinále proti Španělsku.

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Upřímně MIZERNÝ ČLÁNEK. Prý lehký kontakt. Pán redaktor je asi fanoušek koreje. Hodně neobjektivní

Reagovat
smazaný uživatel

tiez si myslim..To bol jasny faul..To ale bol zapas..tvrdy ale korejcanom vsetko preslo...aj kopnutie do hlavy Maldiniho ci ten faul na Tottiho... to boli nervy vtedy..ale Hidinkovi sa vsetko vratilo na MS 2006 tiez v osemfinale :D tentokrat si penaltu mohol Totti kopnut :D a poslal ich domov..aj ked nemal koreu ale australiu..:D:D Tieto MS ukazali ze uz musia hrat novy hraci...Prandeli vytvori novu a silnu Squadru Azzuru :D ako bolo na predchadzajucich MS :D

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jiného se na výkon rozhodčího říct či napsat než jen to že "domácí" mužstvo tak ""trochu"" vyndalo penízky z kapsičky....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele