základní skupiny - skupina B, 5. kolo
01.12.2020 18:55 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Šachtar slaví vedoucí trefu (© AFP)

Šachtar zaskočil Real a je ve hře o postup

Další zdramatizování skupiny B přinesl zápas mezi Šachtarem a Realem Madrid. Ukrajinský celek po vítězství ve španělské metropoli zvítězil i doma, a to poměrem 2:0. Brankami se o to ve druhé půli zasloužili Dentinho a Solomon.

Šachtar oproti debaklu v Mönchengladbachu provedl čtyři změny. Do brány se na úkor Pyatova vrátil Trubin, stoperskou dvojici tentokráte s Bondarem vytvořil Vitao. Uprostřed hřiště nenastoupil Alan Patrick, nýbrž Kovalenko, a na křídle nahradil Solomona Taison.

Madridští od brankáře až po záložní řadu provedli jedinou výměnu, když místo Carvajala na pravém kraji obrany naskočil Lucas Hérnandez. Avšak kompletně nového vzezření se dočkala útočná trojice. Tu na San Siru tvořili Vázquez, Mariano a Hazard, nyní na jejich místě nastoupili Rodrycgo, Benzema a Asensio.

Jediné, co v první půli stálo fotbalově za to, byla první čtvrthodina. Nejprve se k balónu na levé straně vápna dostal Benzema, jenž naservíroval před bránu Asensiovi. Španělský křídelník pak sám před brankářem zamířil do tyče. Nahrávající Benzema o pár minut později sám prověřil Trubina, jeho rána zpoza vápna však úspěch neslavila.

Další minuty vypadaly spíše jako ve válečné zóně. Varane tvrdým zákrokem sestřelil unikajícího Moraese, jenž se po dlouhém ošetřování vrátil na hřiště, nakonec však musel být vystřídán. A francouzský stoper si na paškál vzal i dalšího domácího hráče, když šlapákem trefil Dentinha. Mohl tak být velmi rád, že do šatny šel pouze se žlutou kartou.

Ve druhém poločase jsme mohli vidět výrazně odlišný obraz hry. Nedlouho po návratu z kabin se obranou prosmýkl Taison, jehož skvěle vychytal Courtois. O tři minuty později už musel belgický gólman kapitulovat. Nacho s Varanem předvedli velikou chybu, když nechali propadnout míč k Dentinhovi. Ten tváří v tvář Courtoisovi uspěl a chytrým lobem otevřel gólový účet utkání.

Deset minut před koncem základní hrací doby přidali muži z Doněcku druhou branku. Viníciusovi individuální akce nevyšla, naopak na opačném konci hřiště prošel obranou jako nůž máslem Manor Solomon, který nakonec vzal na sebe i zakončení a výtečnou ranou na bližší tyč skóroval.

Šachtar se tak v tabulce dotáhl na Real Madrid, a pokus v posledním kole uhraje alespoň shodný výsledek jako "bílý balet", pak postoupí do jarní fáze. Mimo hru ovšem není ani Real, tomu stačí doma porazit Mönchengladbach.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (318)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele