základní skupiny - skupina G, 6. kolo
08.12.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Denis Popov (© AFP)

Evropská liga pro Kyjev. Dynamo přehrálo Ferencváros

Souboj dvou outsiderů a zároveň jejich bitva o Evropskou ligu. To byl plán pro závěrečný hrací den skupiny G, během něhož Dynamo Kyjev přehrálo Ferencváros 1:0. O vítězství se postaral po hodině hry Popov.

Domácí nastoupili v poměrně tradiční sestavě s Buščanem v bráně, před ním naskočili Popov se Zabarným. Středovou trojici utvořili Garmaš, Sydorčuk a Šaparenko, o góly se měli starat De Pena, Verbić a Cygankov. Na straně Ferencvarose se v bráně představil Dibusz, před čtveřicí obránců operovali Laidouni, Kharatin a Somalia, útočné trio nastoupilo ve složení Uzuni, Nguen, Zubkov.

První polovina utkání se nesla ve velmi nudném duchu a k vidění nebyla ani jedna střel na bránu. Mezi nebezpečnější situace se řadila Nguenova rána z hranice vápna, která směřovala nad, či Zubkovova šance, jíž ovšem nedokázal zakončit.

Po přestávce už měli gólmani trochu více práce, Nguen tentokráte pronikl až do pokutového území a ztroskotal jen na připraveném Buščanovi. Na druhé straně dokázal po hodině hry skórovat Denys Popov. Ten si naskočil na Kedziorův rohový kop a hlavičkou rozvlnil síť.

Bleskově mohl srovnat Uzuni, znovu však své kvality potvrdil Buščan, jenž vyškrábl míč na roh. Hosté se nadále hnal za vyrovnáním, Zubkovův pokus zpoza vápna skončil jen pár centimetrů od tyče svatyně Dynama.

Hráči Kyjeva už tedy udrželi vítězství a v náročné skupině obsadili třetí místo. Mohou se tak těšit na jaro v Evropě, byť jen v Evropské lize. Ferencváros se s poháry loučí, v Lize mistrů pak pokračují jednoznační vítězové Juventus s Barcelonou.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
RadekVonCZE

1:2

Reagovat
tlaci

2:1

Reagovat
Franzstadt

3:3

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Milan.B

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele