základní skupiny - skupina F, 5. kolo
02.12.2020 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Charles de Ketelaere (© AFP)

Bruggy si snadno poradily se Zenitem a zůstaly ve hře o osmifinále

Belgické Bruggy se oklepaly z poslední ligové remízy a tentokráte předvedly suverénní výkon proti ruskému Zenitu, který přehrály celkem hladce po výsledku 3:0. V letošním ročníku Ligy mistrů tak stále překvapují a se sedmi body si minimálně zajistily účast v jarní fázi Evropské ligy, navíc stále mají šanci i na osmifinále. Naopak výběr z Petrohradu pokračuje v trápení a s jediným bodem na kontě skončí jistojistě poslední čtvrtý.

Domácí výběr se dostal do vedení krátce po odehrané půlhodině a další dvě trefy přidal po změně stran, hosté se i přes mírnou území převahu neprosadili. V domácím dresu se tentokráte nedostal do hry český útočník Michael Krmenčík, který zůstal jen na lavici náhradníků. K prvnímu zajímavějšímu momentu došlo po necelých deseti minutách, kdy si chtěl Dennis vymodlit pokutový kop, ale nizozemského rozhodčího Gözübüyüka neoklamal.

Utkání by se mohlo vyvíjet úplně jinak, kdyby v polovině úvodního dějství byl uznán gól Azmouna. Ten překonal brankáře Mignoleta střelou ze sedmi metrů, ovšem gól neplatil vinou předchozího ofsajdu Sutormina. Domácí z ničeho nic prorazili ve 33. minutě. Z levé strany vymyslel přízemní centr Ricca a nedůrazný Prochin odkopl míč jen na kopačku Charlese De Ketelaereho, jenž z dvanácti nekompromisně zavěsil do bližší šibenice.

Za další čtyři minuty mohl být rozdíl ve skóre dvoubrankový, avšak po rohovém kopu kapitána Hanse Vanakena a hlavičce Vormera úspěšně zasáhl pozorný gólman Keržakov. Zenit podruhé rozvlnil síť ihned po změně stran, nicméně ani trefa Kuzjajeva nebyla regulérní, neboť si hostující záložník zpracoval balón rukou. Svěřenci trenéra Philippeho Clementa se přeci jen mohli uklidnit v 57. minutě.

Kuzjajev s Douglasem Santosem totiž společně ve vlastní šestnáctce naprosto zbytečně atakovali De Ketelaereho a Gözübüyük bez váhání nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil Vanaken střelou k levé konstrukci - 2:0. Domácí přidali třetí rozhodující trefu asi dvacet minut před závěrečným hvizdem. Noa Lang obdržel nahrávku před hranici brankového území od Dennise a míč parádně zakroutil k levé tyči. Hosté se mohli dočkat alespoň čestného úspěchu v 81. minutě, jenomže přáno jim nebylo, neboť Sutormin zblízka orazítkoval břevno.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Shevchenko

To si dělá Zenit prdel?

Reagovat
Beči

Ten Zenit je těžce marný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele