čtvrtfinále - odvety
13.04.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Taremiho gól přišel pozdě, Chelsea náskok z prvního zápasu uhájila a je v semifinále LM

Poprvé od sezony 2013/2014 si fotbalisté Chelsea FC zahrají semifinále nejprestižnější klubové soutěže. V odvetě na neutrální půdě Estadia Ramóna Sáncheze Pizjuána v Seville sice prohráli 0:1, ale vzhledem k výsledku prvního utkání je to o postup nepřipravilo. Krásný gól Porta, jmenovitě střídajícího Mehdiho Taremiho, přišel až příliš pozdě.

Německý lodivod ve službách Chelsea Thomas Tuchel se nakonec rozhodl pro nasazení Thiaga Silvy a v útoku dal přednost triu Mount-Havertz-Pulisic. FC Porto zase vsadilo na Coronu, Otávia a Maregu.

Vstřelit co nejdříve kontaktní gól, to byl cíl Porta v odvetném utkání s Chelsea, ve kterém byl veden jako hostující celek. Porto skutečně vstoupilo do zápasu aktivněji a v 11. minutě mu sami Londýňané nabídli zajímavou možnost ke skórování. Brankář Mendy špatně rozehrál nohama a Jesús Corona okamžitě vypálil vedle.

Chelsea byla jinak na hru Portugalců výborně připravena. Aktivitu Porta očekávala a jeho útočné snažení eliminovala. Sama přitom podnikala nebezpečné kontry a po jednom z nich střílel vedle James. Gólem neskončila ani akce vedená Kantém a špatně vyřešená Havertzem, který se snažil přihrávat pod sebe, čímž celou akci udusil. Hra se postupně vyrovnávala, až ve 33. minutě mohl zničehonic udeřit Jesús Corona. Když se ale objevil za obrannou linií Chelsea, zakončení uspěchal a poslal balón nad. Blues svědomitě bránili a kouč Thomas Tuchel si po poločasovém hvizdu povzbudivě zatleskal, jím naordinovaná taktika totiž fungovala skvěle.

FC Porto potřebovalo být aktivnější a především nebezpečnější v koncovce, ovšem začátek druhé půle vyšel Angličanům. Po zpětné přihrávce Havertze na malé vápno vůbec nesedla střela Pulisicovi a o chvíli později Kantého výbornou přihrávku do prostoru nezakončil ideálně ani Mount. Chelsea mohly tyto nevyužité šance mrzet, ale Porto se dál v koncovce trápilo. Po tomto záchvěvu se trenér Conceicao rozhodl pro posílení ofenzívy a volbou číslo jedna byl pro střídání Mehdi Taremi. Nový muž na hřišti se okamžitě zapojil do útočného snažení a po Coronově vysokém balónu nedal hlavičce patřičnou razanci, přitom Mendy se k tyči musel natahovat. Porto mělo ještě několik nepříjemných centrů, ale Chelsea ho do žádné velké gólovky nepouštěla. Čas začal Drakům rychle ubíhat a kýžená branka pořád nikde.

Už v nastaveném čase mohl definitivně rozhodnout o postupu Blues Pulisic, jenomže již překonaného brankáře zastoupili v brance jeho spoluhráči a kritický moment ubránili. Porto nakonec vysněnou branku skutečně vstřelilo, ale velmi pozdě. Ve třetí minutě nastavení přišel z pravé strany centr do šestnáctky a Mehdi Taremi fantastickými nůžkami prolomil bezbrankový stav. Jiskřička naděje byla vykřesána, ale hned vzápětí se závěrečným hvizdem sudího Turpina vyhasla. Chelsea odvetu prohrála, ale i tak postupuje do semifinále, Porto letošní pouť Ligou mistrů končí.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com

Komentáře (132)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
Svatej

Kante a Kovacic out a Gilmour se nevesel do velmi uzke 23 členné nominace. Jojo, jsem na toho chudáčka přísnej.

Reagovat
Kovi81

To je zmrd

Reagovat
Whitemedia

To s ním zajebali stejně jako tenkrát s Ampaduem pod Sarrim.. akorát tam to byl celý rok a tady jen půl rok, tak snad se v létě dočká pořádné hostovačky.. ne že by teda nemohl hrát místo Jorginha klidně už teď

Reagovat
Svatej

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Error

Proc Kante out?

Reagovat
Miguel19

Hmm, ne.

Reagovat
John Obi Mikel

Kante neni out.

Reagovat
Svatej

Ok. Takže z absurdní situace je jenom min absurdní, alespoň něco.

Reagovat
Talker

Fakt nechápu, že není ani v nominaci, zvlášť když 23 hráčů.

Reagovat
Svatej

Málo místa, však i na lavičce potřebujeme dva brankáře a dvě LB. Už tu Thomasovu ideologii začínám chápat.

Reagovat
Greny

JAkto že není Kovacic ani Kante?

Reagovat
Svatej

Nakonec Kanté bude. Kovačič si zranil hamstring... Jinými slovy jediná náhrada na ten post v případě nouze je stáhnout tam Mounta nebo Jamese/Christensena.

Reagovat
Greny

Hej ale Kovacic prý letěl .. to se zranil až tam?

Reagovat
Svatej

Je to možný... Ani okolnost, ze doslo k rozhodnutí pred odletem, me neuklidnuje. Ukazuje to zkrátka, jak nizko v zebricku Gilmour je na post, kde mame jen 3 hráče.

Reagovat
Greny

Ok takhle to beru.. a Tuchela já nemám v oblibě ale pokud letěl tak se dle mě počítalo s tím že je schopen nastoupit je to fakt co ho částečně omlouva

Reagovat
Svatej

A prudí mě na fóru i Georgewon, kterej to omlouvá tím, že si Tuchel na klíčovej zápase nevezme Gilmoura na lavičku.

Hrajeme s náskokem 2:0 z venkovního hřiště proti nejpříjemnějšímu soupeři. Pochopil bych takovou obhajobu v případným prvním zápase, nebo v semifinále, ale teď je krásná příležitost ho vesrat alespon na lavičku, když už je podělanej ho dát od startu.

Hlavně Gilmour není žádný máslo, který by neuneslo tlak. Minulej rok smazal celou zálohu nadupanýho Poolu i Evertonu během pár dní a to měl po boku Barkleyho. Nikdo mi nenakecá, že by nezvládnul takovejhle zápas. Naopak jsem přesvědčenej, že by to zahrál líp jak jeho zkušenější kolega.

Reagovat
Svatej

Tohle prostě není klíčovej zápas.

Reagovat
fajdax

Mas dost

Reagovat
Svatej

Jojo, zůstaň si klidně u ty přeháněcí nantry, ze je vsechno klicovej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Čtvrtfinále LM, když v prvním zápase bylo Porto herně lepší, že není klíčový zápas? Nesouhlasím.

Reagovat
fajdax

šílenec ten člověk

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
vitasrp

A taky jsme ve čtvrtfinále Champions League poprvé od roku 2014, říct, že to není klíčovej zápas, je fakt naprosto směšný. A to mě teda taky sere, že Gilmour nehraje a není ani na tý podělaný lavičce.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Svatej

tak dokonce směšný

Reagovat
vitasrp

Z mýho pohledu určitě, na evropské scéně jsme byli v posledních letech do počtu (jenom Evropská liga, což je o úroveň níž) a tohle je obří šance, jak zase udělat semifinále proti hratelnýmu soupeři, takže z mýho pohledu je to zatím největší zápas sezóny.

Ale jak říkám, mě ta Gilmourova absence taky pěkně sere, jenom bych kvůli tomu nepopíral hodně vysokou důležitost toho zápasu.

Reagovat
Svatej

Jenže ty sis to přebral úplně tim nejhorším černobílým způsobem, jako kdyby neexistovalo jiný řešení nebo nejaka mezihodnota a podle stejnyho extremistickyho klíče hned ten názor odsoudíš jako naprosto smesnej. Od tebe bych čekal daleko lepší vnímání tématu. Talker to vystihnul lip, jak vy všichni dohromady a přesně tak to vnímám taky.

Reagovat
Baronne

Reagovat
Svatej

Stojim si za svym, tak me v klidu pokropte dalsi salvou loláčů pro můj jinej náhled na věc.

Reagovat
Talker

Tak velmi důležitý zápas to je - máme možnost se dostat do semifinále LM, což nehrajeme každý týden, první zápas nebyl dominantní, ač výsledek je extrémně pozitivní.

Klíčový... Tak bych to nenazval, protože stejně tak se dá nazvat klíčovým i ten první a stejně tak oba zápasy v osmifinále a třeba i zápas se Sevillou, k tomu se tam dá přihodit i FA Cup proti Citizens a všech 7 zbylých zápasů v PL, protože bojujeme o 4. místo a k tomu i tucet klíčových zápasů v lize doteď. A to je sakra hodně klíčových zápasů.

Co se týče toho, jestli je máslo nebo není - ono nejde ani tak o to, jak si vedl před rokem za mě. Pro mě je to spíš nesmysl v tom ohledu, že máme na 2 pozice 3 hráče + Gilmoura a ten není nominován. To mi přijde jako ten nesmysl, ne, že nehraje.

Reagovat
Svatej

Konečně.

Vystihnul jsi to nejlíp. Dobře si uvědomuju, ze ten zapas je důležitej, ale klicovej neni. To slovo se používá tak casto, ze absolutně ztrácí význam. Alespoň mají kluci příležitost si do me kopnout, ted je to v kurzu i v případě, ze neřeknu nic radikálního.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak i kdyby to klicovy zapas byl, nedava smysl ho nevzit. Ale z ceske ligy jsem zvykli, ze mlady vek je holt prekazka, abys mohl hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že má na CM totiž ještě přednost Mount, kdyby bylo potřeba.

Reagovat
Walter_Sobchak

Presne tak, už ho tam Tuchel začína občas postupne skúšať. Pokial by sa všetci hráči v utoku rozohrali do formy aká sa od nich po prestupe očakávala, tak by ho tam možno aj posunul na stálo.

Reagovat
Talker

S tím souhlasím a nemám s tím problém - jen je průser, že je to náš nejlepší ofenzivní hráč a bude hrát na 99% v základu na AM, takže jedinou možností bude přesun do zálohy a oslabení ofenzivy.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
Kuba94

To je v prdeli jak ty ostatní ligy jsou na míle pozadu od PL. Pro takové týmy by mohla vzniknout ta třetí soutěž aby měli šanci něco vyhrát.

Reagovat
Seydou Doumbia

Podle mě jím v prvním zápase dost chyběl Sergi Oliveira, který má letos odehraných neskutečných čtyřicet zápasů, což je po Koronavirusovi největší počet.

Reagovat
N.Gin

To jo...takova Slavia letos v evrope je o stovky mil dokonce

Reagovat
Kuba94

Jdi do piče s tou vaší Slavií, když to není covid tak všude Slavie. Najednou jsou z ní všichni posraní. Pořád může dostat naloženo od Arsenalu a budete potichu.

Reagovat
N.Gin

Se Slavii spolecnyho nic nemam, akorat jsem tim vyvratil ten tvuj blabol o tom, jak jsou ostatni ligy mile pozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Výjimka potvrzuje pravidlo.

Reagovat
Kuba94

Naopak sis nasral do huby maximálně. Když zapojíš mozek tak si všimneš a dokonce si to sám zmínil, že porovnávam soutěže a ne jednotlivé kluby. Takže si to rozmysli příště než něco napíšeš.

Reagovat
N.Gin

Takze to ze v letosnim roce se po 20 letech dostali vic nez 2 tymy do ctvrtfinale LM tak to znamena ze jsou ostatni ligy mile daleko? Recnicka otazka, protoze s nekym kdo komunikuje jako kripl se nema cenu bavit. Pro tebe nazdar curaku.

Reagovat
Kuba94

Jsi no.

Reagovat
PH8

Vždyť je to nějaké dítě, zkus takové lidi neurazet sprostě.

Reagovat
N.Gin

Mas pravdu, cetl jsem jak tady reaguje na ostatni a nechal jsem se unest

Reagovat
Baronne

Reagovat
Poll Hamm

Reagovat
Kincl

Jojo United je hodně daleko v EL ale

Reagovat
Kuba94

Souhlasím. A co dál kokote ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

2:0 3:1

Reagovat
johan14

Keby to bolo o gól, tak by som videl šance Porta na postup, ale takto, keď musia dať 3 góly na postup, tak je to už len v teoretickej rovine. Chelsea si postup postráži. že sa dostanú do SF, tak to by tipoval na začiatku roka len málokto. Výmena Frakieho sa ukazuje zatiaľ ako skvelý ťah, no o prvú štvorku v PL budú musieť zabojovať a to poriadne.

Reagovat
Kuba94

Nedivil bych se, kdyby to vyhráli celé.

Reagovat
Luc-Luc

3:1

Reagovat
ACSeRw!n

0:2, penalty Porto

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Miguel19

Chelsea team to face Porto: Mendy; Azpilicueta, Thiago Silva, Rudiger; James, Kante, Jorginho, Chilwell; Pulisic, Havertz, Mount

Reagovat
Miguel19

Že by Chilwell začínal zabírat místo LWB?

Reagovat
Talker

Sestava v pohodě, jen bych rád viděl občas na hřišti ideálně jak Jamese, tak i CHO - ideálně James místo Azpiho na RCB a CHO na RWB. Ale chápu, že proti Portu ve čtvrfinále to není ideální místo na nějaké čachry se sestavou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
PanAu

Mate prosím někdo stream co se neseka? Minule sem někdo házel nějaký odkaz, ale nemůžu najít, ale byl v tom názvu nějaký hokej mám dojem díky

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
TopinB

Weak spell, givemeredditstream, hockeynews, vždycky zkouším v tomto pořadí

Reagovat
Trapper

Weakspell se mi snad vždy začne po chvíli sekat a pak už pořádně nenajede.

Reagovat
TopinB

Mně buď přesně takhle, nebo jede bez zaseknutí celý zápas, nic mezi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Reagovat
PanAu

Hockeynews , to bude ono , díky

Reagovat
Trapper

Reagovat
Whitemedia

Já objevil svatý grál mezi streamy, ten se nesekne jak je rok dlouhý a všechny tebou vyjmenované strčí do kapsy.. akorát člověk musí jednou za deset minut vypnout vyskakující reklamu.. ale stojí to za to a snad to vydrží co nejdéle

Reagovat
Trapper

Taky jsem hledal stejnou stránku a nenašel.

Reagovat
off-olda

Mendy

Reagovat
Greny

Jak to vypadá? Teprve to musím zapnout někde bokem abych mohl po ocku koukat

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím hodně podobné prvnímu zápasu.

Reagovat
off-olda

Dostat kohokoliv jiného, tak s touhle plácanou nemůžeme nikdy postoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že bychom hráli trochu jinak. Nevím, proč nevyužíváme proti Portu zálohu. Všechno nákopy dopředu. Takto jsme ještě pod Tuchelem proti nikomu nehráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byl rychlý poločas

Reagovat
Talker

Musím říct, že první poločas mi velmi vyhovoval. Stihl jsem dodělat hromadu restů do práce, na které přes den není čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

Mně třeba nevadilo řešit věci s customer support

Reagovat
icemike

Reagovat
Koláč na pekáč

Až se bude na nějaké hodně špatné trenérské škole vyučovat taktika "dáme si 3 přihrávky a pak ztratíme balon/zfaulujeme", tak tenhle poločas bude geniální studijní materiál. Že hrajeme úplnou sračku my, to by se ještě dalo pochopit, technicky vzato není kam spěchat. Ale předzápasovej plán Porta na vstřelení minimálně dvou gólů bych teda chtěl vidět. Kdyby Mendy neudělal ten polokiks, nebylo by z obou stran vůbec o čem mluvit. Hrůza

Reagovat
Miguel19

Klidnej poločas. Porto horší než v prvním zápase.

Reagovat
John Obi Mikel

Tak, že to nebude hezký jsem trochu očekával, ale tohle přeci jen ještě o něco horší.

Reagovat
John Obi Mikel

Všichni hráči tak nějak střídají super momenty s těma horšíma. Třeba Kanté si je tam vodí neskutečně a pak nedá rozhodující finálku.

Reagovat
Mimalu

Nedá se na to moc dívat, takže zatím ideálně vedená odveta z naší strany

Reagovat
smazaný uživatel

neymar 2 tycky, brevno, 2x sam pred brankarem, zadny gol a presto o parnik nejlepsi fotbalista na hristi.. ale prijde si choupo, dorve to tam silou ani nevi jak a bayern pri vykonu jak psg minuly tyden najednou vede. to je fakt picovina ten fotbal

Reagovat
Talker

Jsi pod špatným zápasem

Reagovat
smazaný uživatel

vedle

Reagovat
John Obi Mikel

Choupo > Neymar

Reagovat
vitasrp

Dost slušná nuda, spousta faulů a nepřesností, naštěstí to je přesně to, co Chelsea vyhovuje. Ta hra dopředu není nic moc, snažíme se neriskovat, hrajeme hodně zpětných přihrávek, ale to vem čert.

Dneska teda dost trnu u rozehrávky Rüdigera a Mendy se taky dost slušně vyznamenal.

Reagovat
bandwagoner

Snad bude Mendy v pohode, na lavicce uz mame jen dva brankare.

Reagovat
Manik...

Já vidím jen jednoho

Reagovat
bandwagoner

Reagovat
Pharrell

Reagovat
off-olda

Pulda

Reagovat
off-olda

Ježiši

Reagovat
Realita

Proč nemůže portugalský celek hrát v Anglii, to jsou na tom s covidem hůř než ČR?

Reagovat
icemike

Aby to bylo fér, když Chelsea nemohla do Porta

Reagovat
Whitemedia

Krásný zápas zatím

Reagovat
off-olda

Pastva.

Reagovat
Greny

Kdo by si to chtěl zpestřit.. na ČT sport penalty o postup na euro žen... Česko - Švýcarsko

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Jako už bych tam rád viděl Ziyecha...

Reagovat
dinss

Mrdky z Porta už nám ani nevrátí míč..

Reagovat
vitasrp

Na Pulišiče bylo už tak patnáct faulů ne? Ten si je v tomhle ohledu pěkně vodí, dobře tu hru kouskuje.

Reagovat
dinss

12

Fauly

15

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš Otávio lvl Lamela čurák.

Reagovat
Greny

Girouda na nastavení... To tam musi dát nejzkušenějšiho hráče z lávky ... To vždy nesnáším když tam posílá někdo v nastavení veterána..přijde mi to blbe vůči tomu hraci

Reagovat
off-olda

Ty píčo

Reagovat
Trapper

Wtf, wow

Reagovat
dinss

Krásnej gol ale jsem rád, že jsou tyhle simulanský mrdky pryč z LM.

Reagovat
vitasrp

Co to tam ten magor trefil, to fakt nechápu.

Jinak pohoda, Porto krom nahrávky od Mendyho v podstatě nemělo šanci, moc pohledný to nebylo, ale postup je hlavní, takže spokojenost.

Reagovat
John Obi Mikel

Jak to v té poslední minutě zkoušel

Reagovat
John Obi Mikel

Jinak druhá půle lepší než ta první, Pulišič měl dát z těch šancí góla a Tuchel měl střídat dříve. A Taremi to trefil neskutečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Detektiv

skoda... dat hezci nuzky nez cr7 a nepostoupit....

Reagovat
Whitemedia

To mě po tom uváleném koncertu Porta nejvíc potěšilo.. takový fík a nemůžou ho oslavit

Reagovat
N.Gin

Reagovat
Error

Devadesat minut totalniho niceho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele