základní skupiny - skupina B, 4. kolo
25.11.2020 18:55 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Breel Embolo (© AFP)

Mönchengladbach si smlsnul na Šachťaru a přiblížil se postupu

Souboj dvou papírových outsiderů skupiny B byl k vidění ve středu v Mönchengladbachu. Domácí ovšem ukázali, že tato nálepka jim byla přisuzována neprávem a po vítězství 4:0 se vyšvihli do čela tabulky. Prosadili se Stindl, Elvedi, Embolo a Wendt.

Domácí trenér Rose provedl v sestavě tři změny oproti vítězství 0:6 v Doněcku. Na levém kraji obrany nahradil Bensebainiho Wendt, v záloze místo Lazara nastoupil Hofmann a mezi třemi nejofenzivnějšími hráči seděl autor hattricku Pléa na úkor Embola. Dvojnásobný počet výměn v základní jedenáctce provedl jeho protějšek Severino. Před brankářem Pjatovem, jenž nahradil Trubina, zůstali v defenzivě mimo hru Khočolava a Kornijenko, místo nichž se představili Kryvcov a Matvijenko. Marlose ve středové řadě doplnili Stěpaněnko s Patrickem, a nikoliv duo Antonio, Maycon. V útočné trojici dostal důvěru Moraes na úkor Taisona.

Borussia si od samého začátku šla za vítězstvím. Hned v páté minutě se ve vápně dostal k balónu Embolo, jehož v souboji tváří v tvář vychytal Pjatov. Nedlouho poté dostal přihrávku na hranici velkého vápna Neuhaus, střela z jeho kopačky letěla asi o metr vedle. Domácí se tak do vedení dostali až z pokutového kopu. Ten byl nařízen za Kryvcovův nešikovný skluz na Thurama. Exekuce penalty se ujal Lars Stindl, jenž zkušeně uklidil míč na druhou stranu, než skákal gólman.

Velmi brzy mohl skóre navyšovat Embolo, jenž po čtvrtině utkání napřáhl za hranicí velkého vápna. Jeho technickému pokusu scházelo skutečně jen pár centimetrů. Co nedokázal Embolo, to zvládl ve čtyřiatřicáté minutě Nico Elvedi. Ten si naskočil na rohový kop Stindla a hlavičkou na přední tyč zdvojnásobil vedení svého týmu. A nakonec se ještě v první půli dočkal i Breel Embolo. Po centru z přímého kopu se míč odrazil do vzduchu, načež švýcarský útočník vystřihl famózní nůžky. Pjatov zůstal jen bezmocně stát.

Ve druhé půli se osmělil Šachťar, který měl více ze hry, avšak do větších příležitostí se nedostával. Naopak čtvrt hodiny před koncem se přímého kopu ujal Oscar Wendt. Jeho pas do vápna sice nenašel nikoho z jeho spoluhráčů, zakroucen byl však perfektně směrem do brány, kde také nikým netknut skončil.

Ve zbytku utkání bylo k vidění ještě pár zajímavějších příležitostí. Nejprve Pjatov horko těžko vychytal Thurama, následně konečně zahrozili hosté. Matvijenkovu hlavičku pod břevno zneškodnil Sommer, jenž se vyšvihl i proti prudké střele Teteho.

Utkání tak skončilo stejně jako první vzájemný duel jednoznačným vítězstvím domácího celku, který se tak vyšvihl do čela tabulky a je velmi blízko postupu do osmifinále. Šachťar se naopak o místenku v jarní části bude muset ještě porvat s giganty z Madridu a Milána.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Heresy

3:0

Reagovat
tlaci

2:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
vladino10

Gladbášek

Reagovat
Heresy

Valec

Reagovat
Mönchengladbach

LM letos funguje jako uklidnění po bídě z BL.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Mönchengladbach

Proti Šachtaru 10:0 zatím...

Reagovat
Hyrax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele