základní skupiny - skupina B, 4. kolo
31.10.2017 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayern vyzrál na Celtic i podruhé a má již osmifinále jisté

Naděje Celticu na zaskočení favoritů a postup ze skupiny B vzaly již definitivně za své, neboť skotský mistr prohrál s Bayernem Mnichov i na domácí půdě a po výsledku 1:2 bude be zbylých dvou zápasech soupeřit s bruselským Anderlechtem pouze o třetí místo, zaručující přesun do Evropské ligy. Na úvodní branku Kingsleyho Comana ještě dokázal odpovědět Callum McGregor, jenže hned tři minuty nato vrátil bavorskému velkoklubu vedení Javi Martínez a tentokráte již Mnichované ztrátu nabytého vedení nepřipustili.

Typicky bouřlivá atmosféra na stadionu Parkhead hnala své miláčky kupředu a málem se dočkala snového vstupu do utkání. Po Rafinhově zaváhání se ve slibné příležitosti ocitl Stuart Armstrong, ovšem jako by sám byl z celé situace překvapený a své nepovedené zakončení poslal vedle. Další střelecký pokus si připsal Moussa Dembélé, ale pak se již chopili iniciativy hosté.

Přesto zisk vedení mnichovských nevznikl po žádné pohledné akci, nýbrž jako hrubé nedorozumění domácí obrany. Dlouhý nákop brankáře Ulreicha totiž chtěl vyběhnutím zneškodnit jeho protějšek Craig Gordon a obránci Celticu jen přihlíželi, jak je předhíbá Kingsley Coman a chladnokrevně posílá míč do odkryté brány. Když pak Dembélé nedosáhl na slibný pas Armstronga, šlo se do kabin za těsného vedení Bayernu.

Také po změně stran se Celtic nevzdával a nutil Ulreicha k řadě zákroků, o čemž svědčí střely Armstronga či Bittona z přímého kopu. Postupem času ale frustrace domácích rostla a zdálo se, že je jen otázkou času, než mnichovští využijí množících se okének v obraně soupeře. James Rodríguez zahodil hned dvě nadějné příležitosti a vzápětí si je mohl vyčítat ještě více, neboť Celtic šestnáct minut před koncem přece jenom vyrovnal. U zrodu akce stál James Forrest, když lahůdkovým obloučkem vyslal do úniku McGregora, jenž přízemní ranou propálil Ulreicha.

Úsměv na tvářích skotských příznivců však vydržel sotva tři minuty. David Alaba nacentroval na hlavu Javiho Martíneze, pro nějž nebyl žádný větší problém uklidit míč hlavou do sítě a zařídit Bayernu triumf 2:1, díky němuž má bavorský celek s předstihem osmifinálovou jistotu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (79)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
KingMaster13

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Rich

Tipuji tak 0-2

Reagovat
Bastaron

1:2 Bez Lewy půjdou góly blbě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Bayern

Reagovat
Rich

Jsem zvědavý na zítřejší zápas, být na místě trenéra Heynckese, tak tam pošlu tuhle sestavu: Ulreich, Sule, Hummels, Kimmich, Bernat (pokud je už fit), Tolisso, Vidal, Coman, James, Robben. Největší problém je s hrotovým útočníkem dal bych tam asi Wriedta, ale podle mě vůbec neodcestoval s týmem.

O kom vím, že je jako záložní plán je Manuel Wintzheimer, což je 18letý mladík, který za 7 zápasů nastřílel 12 branek a k tomu 2 asistence.

Reagovat
blackhawk88

Wriedt nie je na supiske pre LM

Reagovat
smazaný uživatel

Richi, postavit Tolissa a Vidala vedle sebe je poněkud neštastné rozhodnutí. Sami jsme mohli vidět proti Hamburku a poharovému zápasu proti Lipsku, jak otřesně jim to spolu jde. Vidalova kvalita už klesá dolů a Tolisso je jeden z největších nákupních failů, co jsem viděl. Za mě rozhodně sestava Ulreich, Alaba, Hummels, Boateng (dnes klidně Sule), Kimmich, Rudy, Martinéz, Coman, Thiago, Robben, James.

Reagovat
Jardman

Souhlas, jen si myslím, že Vidalova kvalita nikdy nahoře nebyla...

Reagovat
Rich

Já to spíš beru tak, že bychom měli ušetřit některé hráče a ty by měli nastoupit proti Dortmundu. Ale tak jájsem radši zapomněl na ten zápas v Hamburgu, ale v jedné věci tady máte pravdu, Tolisso a Vidal nefunguje, nicméně nemyslím si, že Tolisso je omyl, dává góly zrovna proti Hamburgu zařídil vítězství, akorát, chce mu to dát čas ještě, ale špatný není.

V poslední době mi spíše vadí Vidal, jeho kvalita nikdy nebyla nic extra, ale alespoň něco hrál, teď ale ztrácí míče, přihrává špatně. Ale jinak tvůj návrh na sestavu je dobrý a zajímavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice rozhodl proti Hamburku, ale jak. To byla celkem povinnost dát gól, Muller mu to hezky sklepl a Tolisso víceméně prázdná brána. Vadí mi na něm, že je zbrklý, moc toho nevytvoří, alibisticky nahrává vedle na metr, když chce něco vytrvořit dlouhou nahrávkou, tak balón neletí přesně a obranná fáze taky nic moc. Stejně jako Vidal se do soubojů žene hlava nehlava. Několikrát soupeře zbytečně zajel, šlápl na nohu apod., což stojí žluté karty, v horším případě to někdy skončí kartou červenou. Respektuji tvůj názor, a doufám, že máš pravdu a Corentin se rozehraje, ale zatím to růžově nevidím.

Reagovat
vladino10

S tolissom a vídalom pokope sme hrali najväčšiu tragediu, to dokopy s bernatom ktorý tri mesiace nehral a zrejme nemá ziadnu formu by mohol byť slušný prepadák..

A wintzheimer hrať nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Lewou že nehraje, zraněný? Co konkrétně?

Reagovat
smazaný uživatel

V sobotu si v domácím zápase proti Lipsku způsobil svalové poranění na noze, ovšem podle všeho by to nemělo být extra nic vážného. Dnes nehraje, pač Jupp nechtěl riskovat, zdálo se mu to ještě brzo. O víkendu proti Dortmundu by ale hrát měl. Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

A jo, jsem slepy, je to v preview. Dik

Reagovat
smazaný uživatel

A jo, jsem slepy, je to v preview. Dik

Reagovat
smazaný uživatel

A jo, jsem slepy, je to v preview. Dik

Reagovat
Kolarik12

Nekde jsem cetl, ze Jupp zvazuje rozestaveni 4-4-2. V takovym pripade bych se nedivil, kdyby Rafinha sel na RB a Kimmich na hrot a musim rict, ze bych se toho vubec nebal a byl bych na to celkem zvedavej. :)

Reagovat
Kolarik12

Takze sestava, ktera by se mi na dnesek libila by byla Ulreich, Rafinha, Boateng, Hummels, Alaba, Robben, James, Rudy, Coman, Kimmich, Thiago

Reagovat
vladino10

Ja som tiež čítal o možnosti 4-4-2, akurát vpredu s robbenom a comanom, prípadne 4-2-3-1 s jamesom na hrote alebo robbenom, to sú najčastejšie varianty ktoré som videl ja

Reagovat
Kolarik12

Nechame se prekvapit, ale chtel bych videt toho Kimmicha na hrote

Myslim, ze na to ma. Je to v soucasti nejvetsi univerzal v tymu.

Reagovat
Bastaron

To jo akorát Kimmich je moc malý na hrot.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rudy, Robben, James, Coman nejsou o moc větší. To aby dali na hrot Martinéze, aby se alespoň někdo chytal ve vzduchu.

Reagovat
Kolarik12

Coman s Robbenem nejsou o moc vyssi. Moc moznosti neni. A hrot neni jen o vysce...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše si myslím, že Bastaron měl na mysli typ útočníka. Poslední útočníci Bayernu byli vždy silní ve vzduchu. Ať už se jedná o Gomeze, Pizzara, Mandžukiče či Lewu. Proto mu tam někdo takový dnes bude chybět. Ovšem existují i jiné typy, např. útočníci menšího vzůstu, s dobrými kličkami a vyšší rychlostí. Každopádně si nemyslím, že by v Bayernu tak typický hráč byl. Dnes to bude dobrý experiment.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Kolarik12

Tak je jasny, ze Bayern je zvykly na vysokyho utocnika, kterymu to tam posilaji rychly kridla, ale dnesni situace to neumoznuje, takze se tesim, jak to Jupp posklada. Stesti, ze to je Celtic a ne PSG. Muze si dovolit aspon trochu experimentovat

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak no, proto je třeba pech, že je i Thomas out. I přes absenci těchto hráčů, nemyslím si, že Celtic bude moc vzdorovat. Bayern si to v klidu pohlídá, ale kotel taky nečekám. Můj definitivní tip 0:2.

Reagovat
Kolarik12

Tak predpokladam, ze sledujes stejne jak ja kazdej zapas Bayernu a musis teda uznat, ze Kimmich neni ve vzduchu vubec slabej. Jasne, ty centimetry tam trochu chybi, ale na to ze hraje RB, tak k param sancim ze vzduchu se dostal a nejakou i promenil, takze bych zase nepodcenová

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jasné, je pravda, že Joshua několik gólů hlavou dal. Umí si naběhnout a hlavičku i nekompromisně proměnit, ale furt mi nějak u něho chybí ta buldočí síla a zarputilost, se k té příležitosti za každou cenu dostat. Být tam nějaký tvrdý a vyšší stoper, nevěřím, že by se Joshua dokázal prosadit. Ty jeho předchozí branky z hlavy padly tak, že si spíše naběhl z druhé vlny, neboť Lewa zaměstnával ostatní hráče.

Reagovat
Kolarik12

Jasny, ale rikam, dnes moc moznosti neni

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ano. Už to moc dlouho trvat nebude, a poznáme ty dnešní vyvolené.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopím, že tak skvele vedený veľkoklub ako Bayern už 2 roky úplne kašle na posilnenie útoku a hazarduje s totálnou závislosťou na Lewowi. Nejakú solídnu dvojku za neho by snáď nemal byť problém získať, práve do takýchto menších zápasov by sa im neskutočne hodil. Bol by som zvedavý, čo by robili, keby si Lewa tesne po skončení prestupáku trebárs urval väzy v kolene...

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
vladino10

tak ako ja neviem, aj minulú sezónu sme poslali v zime holgera do S04 a šli hrat jarnú časť s 3 stopermi

Potom hral proti realu polozraneny hummels a boateng kvôli ktorým sme nemohli striedať vidala..

Ale čo už, tréneri/vedenie nečítajú EF- inak by vedeli

Reagovat
smazaný uživatel

Ono ja chápem, že Lewa je neskutočný terminátor, nebýva často zranený a po fyzickej stránke je to jeden z najlepšie pripravených futbalistov vôbec, ale aj tak je blbosť nemať tam aspoň jednu alternatívu, keď ten klub hrá 3 súťaže s maximálnym nasadením. Napríklad Leverkusen má 4 hroťákov a to ani nehrajú v Európe, ale zase Kiessling už končí, takže od budúcej sezóny ostane Volland, Alario a Pohjanpalo, čo je podľa mňa ideál. Bayern by sa mal po nejakej dvojke poobzerať, môže sa im to kruto vypomstiť...

Reagovat
vladino10

Veď ja tomu všetkému rozumiem- píšem len to, že pred rokom sa nám to isté už raz vypomstilo- akurát so stopermi..

A že sa čudujem tomu, že tí ľudia su vo futbale toľko rokov, ale idú do sezóny s troma stopermi a jedným hrotom..

Reagovat
smazaný uživatel

Když si to vemeš kolem a kolem, tak máme celkem 3 čistokrevný křídla a 4 hráče, co tam dokážou obstojně zahrát. Což při faktu, že Robben a Ribéry půlku sezony promarodí, je ještě větší riziko než ta absence náhrady za Lewu

Reagovat
Rudnevs

V podstate máte pravdu všetci traja. Zle vyriešené krídla, absencia druhého útočníka i tí stopéri minulú sezónu - to všetko sa tu už x krát riešilo. Ja by som ešte dodal, že z pohľadu nezaujatého fanúšika je pekné vidieť že aj Bayern má problémy a že ani Bayern neni úplne dokonalý, ale zároveň je to i trochu zúfalosť, že tie problémy Bayernu pravdepodobne ani túto sezónu nikto minimálne v Bundeslige nevyužije.

Reagovat
Bastaron

Ulreich; Rafinha, Süle, Boateng, Alaba; Martinez, Tolisso, Vidal; Robben, James, Coman.

Reagovat
smazaný uživatel

No, při pohledu na dnešní sestavu už teď vím, že Tolisso a Vidal zas budou "excelovat" a hra to asi moc dobrá nebude. Ještě k tomu všemu exot Rafinha. Ale chápu Juppa na druhou stranu, v sobotu má zápas v Dortmundu, tak některé hráče šetří. Alespoň teda doufám, že Juppova základní jedenáctka nebude s těma dvěma v záloze.....

Reagovat
Kolarik12

Tak Jamesa na hrot jsem fakt necekal. Rekl bych, ze je to spis tvorivy typ nez zakoncovatel, ale uvidime :)

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho právě z těch hráču na hrot čekal nejvíce, proto jsem ho výše v mé předpokládané sestavě na dnešek napsal jako posledního.

Reagovat
Kolarik12

Tak jako je pravda, ze to byl top scorer na MS 2014, ale bojim se, ze ty casy uz jsou pryc, ale necham se rad vyvest z omylu :D

Reagovat
Bastaron

King❤

Reagovat
db18

James na hrotu? Jak mu to jde?

Reagovat
blackhawk88

na hrot nedostava lopty, tak sa stahuje z hrotu a snazi sa pomahat v rozohravke, proste vidiet, ze on chce loptu

Reagovat
db18

Dík - a lepší než Thomas či Götze? I když, po jednom utkání se asi nedá moc hodnotit...

Reagovat
vladino10

Ak si to nepozeral, tak buď rád

My sme mali 2,5 gólových šancí a dali sme 2 góly, Celtic mal jednu šancu a dal jeden gól..

Neviem či to nie je aj tým ruským streamom, ale pocitovo ti poviem

,že dávno som nič horšie nevidel..nudný zápas medzi šestnástkami, absolútne vo všetkom vyrovnaný, bez šancí, ani len žiadne náznaky šancí tam pomaly neboli

Nehral pre nás zrejme životne dôležitý thiago a na druhej strane sa na ihrisku stretli tolisso s vidalom..výsledok tejto dvojky sme videli už proti hsv aj proti lipsku, oni tam proste nemôžu byť spolu..

Reagovat
vladino10

..preto ti ani nič neviem napísať o jamesa- snažil sa byť všade ale nebol nikde, rovnako ako zvyšok tímu

Reagovat
db18

Dík Nekoukal jsem no, měl jsem rozkoukaný Stranger Things 2 a chyběly mi poslední dva díly.

Reagovat
PavlíčeQ

No zatím to je vyloženě z minima maximum

A toho Browna by už taky mohl Arturo přejet

Reagovat
blackhawk88

tou pasivitou si ten gol pytali..

Reagovat
blackhawk88

Martinez

Reagovat
blackhawk88

utrapene, ale 3 body su nase .. vykon nic moc

Reagovat
PavlíčeQ

Zlatý 3 body vzhledem k předvedenýmu výkon. James úplně k ničemu.

Reagovat
blackhawk88

cely stred bol uplne k nicomu, nevedeli podrzat loptu a ani konstruktivne rozohrat..tym padom James vpredu si tak akurat mohol piskat

Reagovat
vladino10

"James úplne k nicemu"

Tak mi teda povedz, kto z hráčov na ihrisku bol k niečomu..

Píšeš to jak keby bol najväčší traged, pritom dnes boli tragédi smerom doopredu snad všetci

Reagovat
blackhawk88

to je ta objektivita niektorch ked je najlepsim hracom zapasu, tak radsej ani nevylezu

Reagovat
PavlíčeQ

Nikdo dnes nehrál nic extra, ale tenhle to mimořádně drbal a pro mě tak vyčníval nad ostatníma. Hlavně mě sere, že jsme nebyli schopný koupit 2. útočníka a musíme tam cpát právě Jamese.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
vladino10

Už len to, že Jamesa bolo veľmi často vidno hlboko az medzi stopermi naznačuje, že primárne tá chyba bola inde ako unho..

Reagovat
smazaný uživatel

Takže, dnes jsme nastoupili v poněkud oslabené sestavě, ať už ze zdravotních důvodů nebo šetření na důležitý sobotní zápas proti Dortmundu. Upřímně jsem nečekal, že změny budou tak velké, ale teď již k zápasu. Musím říct, že Tolisso a Vidal opět nezklamali. Celtic dnes agresivně napadal a ti dva to pod tlakem absolutně nezvládají. To už jsme mohli vidět v pohárovém utkání proti Lipsku. Ztráceli balóny, nedokázali míč podržet, jakkoliv hru uklidnit a už vůbec ne něco vytvořit či vyslat hráče dopředu. James, který dnes byl na hrotu, se proto musel hluboko pro balóny stahovat. Obranná hra z jejich strany rovněž klasika. Dnes tak definitivně potvrdili, že momentálně na základ nemá ani jeden, nedej bože, aby hráli v základu vedle sebe. S obrannou čtverkou jsem dnes vyloženě problém neměl, jasně, dostali jsme gól, u kterého zaspal další můj neoblíbenec Rafinha, ale jinak dle mého názoru můžeme vidět oproti působení obrany za Carla progresivní zlepšení. Na Comanovi se mi líbí to, že se snaží něco vytvořit, což si myslím, že je super, protože ta drzost si udělat kličku, je pro křídla důležitá, ale opět se dnes ukázaly i jeho nedostatky v centrování. Takový Arjen Robben mě naopak zklamal. Ne, že by něco kazil, ale nedokázal nic vytvořit, jeho přínos byl minimální, žádný jeho náběh, žádná jeho tradiční klička, nic. Nevím, jestli si dnes prostě nevěřil, nebo se už věk podepsal i na něm. Rozhodně je na čase přivést Draxlera. Jamesovi moc vyčítat nebudu, typický útočník to není, vyloženě nekazil, kvůli neschopnosti střední zálohy se musel stahovat, ovšem mu by taky neuškodilo víc, kdyby si víc věřil a byl odvážný si někoho udělat a táhnout déle balón. Někdy zbytečně moc nahrává a okamžitě naráží zpět. Celkově hra nebyla oslnivá, šancí jsme si moc nevytvořili, kombinační hra také nefungovala, na poměry Bayernu je 50 % držení za poslední roky opravdu nízké číslo, ovšem to není až tak podstatné. Abych ale nebyl jen pesimistický, věřím, že se tým bude nadále zlepšovat. Přece jenom tam je Jupp Heynckes teprve chvíli, ani ne měsíc. Doposud to za něho byly kvalitní výkony. Vždyť zatím ještě nikde neprohrál. To je také nutné brát v úvahu. Důležitá část sezóny přijde až v únoru či březnu. I ostatní favorité dnes zaváhali, i obhájce titulu Ligy mistrů Real Madrid nemůže mít formu celou sezónu. Ještě je třeba zmínit, že Bayern je v Allianz Aréně úplně jiný tým. Důležité je, aby domácí a venkovní zápasy byly daleko víc konzistentní. Takže hlavu vzhůru a příjemný zbytek úterka všem.

Reagovat
Bayern +

Čo máte furt proti dvojici Vidal - Tolisso? To snáď hral Javimar čistokrvné AM, keď tu stále píšete o stredovej dvojici Vidal - Tolisso, akoby tam Martinez ani nebol?! Podľa mňa trochu zaslepený názor... A osobne si myslím, že Tolisso sa oproti samému začiatku sezóny mierne zlepšil (a Rudy naopak dosť zhoršil), len proste nie je zvyknutý hrať 4-2-3-1, s Vidalom sú to dva rovnaké typy a včera s Javimarom dokonca tri rovnaké typy

Tá záloha je celkovo za posledné roky zo strany vedenia slušne nezvládnutá.

Reagovat
vladino10

Bayern- HSV

HSV hralo s červenou kartou od 39. minúty..vyhrali sme 1:0, vedľa seba hrali vidal s tolissom

Bayern - Lipsko v pohári, hrali sme 70 minút presilovku a vyhrali sme na penalty..vedľa seba hrali vidal s tolissom

Celtic- Bayern- vyhrali sme 1-2 po hroznom výkone, vedľa seba hrali vidal s tolissom..

Píše sa tu len to, že títo dvaja by sa na ihrisku nemali stretávať, lebo potom tá záloha nevie podržať loptu, veď mali včera problémy už proti zálohe Celticu, sme tam odkopavali lopty do neznáma..

Reagovat
smazaný uživatel

Naděje Celticu na zaskočení favoritů a postup ze skupiny B

takové vlhké naděje nemohl mít ani ten největší snílek tento komparz se může pobít max. o EL

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern+, to není zaslepený názor, já se snažím být objektivní na celý tým, ale to prostě nejde. Furt jsem nějak věřil, že to bude v dalším zápase lepší, dal jsem jim šanci, ale jednoduše není. Ani nevíš, jak mi to trhá oči, když je vidím hrát. Hodněkrát jsem i fakt pěkně naštvaný. Chápej to, já chci aby se Bayernu dařilo, hráli hezký fotbal, ale ti dva to rozhodně nepodporují. Pokaždé, když hráli od začátku, z jejich strany totální katastrofa. Naopak Rudy, Thiago, případně Martinéz úplně o něčem jiném. Promiň, že jsem už tak tvrdý a nesouhlasíš se mnou, ale já to tak vidím, slepý zatím nejsem ještě....

Reagovat
20fredy20

Rudy nemá na Bayern, áno prvé zápasy bol pomaly za Boha a aj ja som ho chválil, no viezol sa na vlne eufórii a teraz sa ukazuje, že proste na Bayern nedorastol a nemá kvality.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Rudy nemá na to, aby hrál v základě, tak Vidal a Tolisso už vůbec ne. Tím pádem to chce přivést nového kvalitního středního záložníka, aby to v Bayernu mělo smysl. Rád bych zde viděl Goretzku.

Reagovat
Jardman

Neasi už teď v zimě udělat to výměnou Vidal - Goretzka.

Reagovat
Rudnevs

Goretzka v zime určite nepríde, keď už, tak v lete a zadarmo, lebo mu končí zmluva. Heidel urobí všetko preto aby ho udržal, podľa Sportbildu mu vraj ponúkajú plat 8 mio. € a výkupnú klauzulu. Odchod Meyera tiež neni taký istý (sám to i potvrdil v rozhovore), pod Tedescom hráva na ZM, darí sa mu tam a je spokojný.

Reagovat
smazaný uživatel

Prasiatka mali viac šťastia ako futbalového umenia ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele