základní skupiny - skupina B, 3. kolo
18.10.2017 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Celtic FC 3:0

Změna na trenérském postu Bayernu zatím prospívá. Jupp Heynckes vyhrál i druhý zápas. Po Freiburgu to odnesl v rámci Ligy mistrů Celtic.

Skotský celek ukázal i proti papírově slabším soupeřům, že přeřazení rivalů Rangers do čtvrté ligy zřejmě nebylo po sportovní stránce nejlepším řešením. Zatímco doma kraluje, v Lize mistrů je to s konkurenceschopností horší. Utkání v Allianz Areně budiž toho dalším důkazem. Na první potíž pro družinu Brendana Rodgerse to vypadalo už v 6. minutě.

Robert Lewandowski se s balonem dostal až k brankové čáře, odkud servíroval před svatyni Celtiku, kde z první mířil přesně pod břevno Thiago Alcantara. Asistent rozhodčího však usoudil, že polský reprezentant neudržel hrací předmět na ploše, takže tahle trefa neplatila. Nedlouho poté hrál kanonýr Bayernu opět hlavní roli.

Ve vápně ho za dres zatahal Mikael Lustig, nicméně Sergei Karasev nezapískal. Bavorský gigant si však byl vědom své jednoznačné převahy, takže se dvěma mylnými rozhodnutím nenechal rozhodit. Ještě během úvodní patnáctiminutovky to nepřesně zkoušeli Kimmich a Alaba. Další střela už ale byla gólová.

Centr do vápna přistál na hlavě osamoceného Lewandowskiho, jehož však Craig Gordon ještě vychytal. Na dorážku Thomase Müllera už byl ale krátký - 1:0. Kapitán mnichovského týmu (při absenci Manuela Neuera) teď nastupuje pod staronovým trenérem na postu, který mu více svědčí, a proto se dá očekávat, že bude i gólovější.

V devětadvacáté minutě utekl po levé straně Coman, nacentroval před bránu, kde zhruba od penaltového puntíku hlavičkoval přesně do protipohybu brankáře Joshua Kimmich - 2:0. Skóre dostalo svou finální podobu šest minut po startu druhého dějství. Po Robbenově rohu si pro míč došel Mats Hummels a hlavou přidal druhou pojistku - 3:0.

Následně uklízel do bezpečí před bránou Robben. Nejblíže ke gólu byli hosté v 70. minutě, kdy střele Kierana Tierneyho chyběly centimetry. Pak svou šanci zazdil holandský reprezentant a na druhé straně hřiště ztroskotal Scott Sinclair na Svenu Ulreichovi. Ten samý hráč později mohl přeci jen snížit, ale to by nesměl stát v ofsajdu.

Bayernu však nemuselo vadit ani to, že se v závěru v dobrých šancích neprosadili Arturo Vidal a Thomas Müller. Druhá výhra ze tří zápasů znamená pochopitelně šestibodový zisk, který v konkurenci stoprocentního PSG stačí na druhou příčku. Za dva týdny je na programu odveta v Celtic Parku, přičemž favorit je znovu jasný.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (66)

Přidat komentář
KingMaster13

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0 BAYERN bude zářit

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
Rich

Budu opatrně tipovat a dám tak 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:2

Reagovat
Jardman

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

3:2

Reagovat
Heresy

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Artaxerxes

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

5:0

Reagovat
vladino10

Bild- Robben ma vyššie šance ako ribery na to aby mu bola predĺžená zmluva, prvé rozhovory sa očakávajú v januari

- ribéryho výkony, strata rýchlosti a zranenia hovoria skôr proti nemu, Franck sa "nezúčastnil" na žiadnom gole už v 6 bl zapasoch

- robben je dynamickejší a minulú sezónu bez vážnejších zranení

za mňa správne, len treba byť pripravený na to, že robben môže vykonnostne (prípadne zranenie) padnúť zo sezóny na sezónu, mal by za ním byť niekto, kto si v prípade potreby to svoje odohrá..

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ťažké s obidvoma. Ribery je legenda Bayernu, ale v súčasnosti už jeho plat absolútne nezodpovedá výkonnosti a ak má dostatok sebareflexie, tak musí vedieť, že to už na základ nie je.

Robben ešte je stále na dosť slušnej úrovni, ale viac ako na 2 roky by som mu už zmluvu nedával, ideálne predľžiť o rok s nejakou opciou, ale to asi nebude z takej ponuky veľmi nadšený.

Bayern bude musieť trochu porušiť svoje finančné zásady a priviesť aspoň jedno top krídlo aj za tých 70+ mega, ináč bude ťažko držať krok s najlepšími európskymi mužstvami. Ale zrejme sa bude prioritne riešiť nový tréner a hráči sa mu už potom dokúpia podľa systému a koncepcie...

Reagovat
vladino10

Aspoň podľa mňa robben mať problém nebude- podľa mňa je o dosť múdrejší ako ribery, takisto ani nemá také silácke vyjadrenia ako franck (aspoň som nezachytil)..

Robbena by som o rok predĺžil, francka už nie..

Reagovat
db18

Nechápu, že se Brazzo vyslovil proti příchodu Lemara... snad si to ještě rozmyslí a v zimě dorazí...

Reagovat
Rich

Lemar je škoda, jestli nepřijde, ale zase jestli Bayern přivede Brandta a Draxlera, tak to bude hodně dobré a řekl bych i výhodné, Monaco odmítlo nabídku 60m. z Arsenálu.

Reagovat
db18

Reagovat
blackhawk88

tak podla sportbildu ma Bayern v plane dotiahnut Draxlera a Brandta, Robbena si viem predstavit este jednu sezonu, ale Riberyho uz nie

Reagovat
db18

Reagovat
Rich

Podle mě, bychom měli oba dva pustit a neprodlužovat s nimi dál kontrakty. Přivedeme Draxlera, budeme mít Comana a ještě Gnabryho. Mladí hráči musí hrát víc a víc, aby se zlepšili.

Reagovat
Rudnevs

Na Bilde som našiel zoznam nových pravidiel, ktoré Heynckes zaviedol v kabíne. Podľa mňa celkom zaujímavé...

- Za čias Ancelottiho bolo bežné, že hráči pri masážach alebo pri jedení používali mobilné telefóny, s tým je teraz koniec, Heynckes zaviedol zákaz mobilov. Jedine v kabíne sa môže, aj to len v prípade, že sa nenarušuje príprava na tréning.

- Tréningy sú o hodinu skôr, zahriatie je dlhšie a intenzívnejšie

- Kabínu si hráči upratujú sami

- Všetkých pracovníkov Bayernu musia hráči zdraviť a musí byť s nimi zaobchádzané priateľsky, bez ohľadu na to, či je to upratovačka, radový zamestnanec, alebo strážnik.

- Heynckes nebude hráčov rozdelovať na skupiny, je mu jasné že hráči, ktorý rozprávajú rovnakým jazykom budú mať spolu viac kontaktu, ale tímové myslenie je pre Juppa veľmi dôležité.

- Spoločné jedlo po tréningoch je odteraz povinnosťou, Heynckes nebude používať rady od fitnes poradcu, tí sú podľa neho preceňovaní. Jupp taktiež neche hráčom dávať finančné sankcie, chce si zakladať na dôvere.

Reagovat
blackhawk88

konecne sa alaba zacne viac venovat svojim vykonom ako instagramu

Reagovat
Jardman

Juppík jede!

Reagovat
db18

Reagovat
blackhawk88

FCBayern: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Thiago, Rudy – Robben, Müller, Coman – Lewandowski

Reagovat
PV-maister

Že by po 5. letech konečně nadešlo odbobí, kdy mi sestavy budou ve většině případů dávat smysl?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

No... hraje Boateng.

Reagovat
Jardman

To je ona!

Reagovat
PavlíčeQ

Líbivá

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá sa, že kostru tímu už má Jupp jasnú. Zrejme skončili časy Javimara na CB, ten sa vráti do zálohy, kde žiaril práve pod Heynckesom vedľa Bastiho. Thiago bude zrejme základný stavebný prvok tej stredovej dvojice a vedľa neho sa bude striedať DM s defenzívnejšími úlohami (Javimar, Rudy). Ofenzívna štvorka pri zranení Riberyho viacmenej jasná. Ťažké to bude mať zrejme James, ktorého Jupp nepozná a asi sa do jeho futbalu ani nehodí, ak sa chytí Thomas, tak tá štvorka vpredu sa veľmi točiť nebude. Vidal asi tiež nebude Juppov obľúbenec. Zatiaľ to má jasné znaky posledného Juppovho Bayernu a to je určite pozitívny trend...

Reagovat
blackhawk88

Vidala Jupp trenoval v Leverkusene a chcel ho aj do Bayernu, lenze Vidal isiel do Juventusu

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, práve preto píšem, že to asi nebude jeho obľúbenec Tie 2 sezóny Leverkusenu pod Juppom ma nesmierne bavili, sledoval som väčšinu zápasov, tá záloha bola vtedy na ohromnej úrovni. Vidala som strašne žral, od jeho návratu do BL sa mi ale vôbec nepáči a myslím, že v základe Bayernu chýbať nebude...

Reagovat
Jardman

Jasný, Vidal pryč v zimě

Reagovat
vladino10

Tak časy javimara na CB..

Bez neho máme troch stoperov z ktorých sú dvaja radi zranení.. Javi na CB definitívne skončí až ak príde 4. stopér

A čo sa týka jamesa- ešte je podľa mňa priskoro súdiť..

Reagovat
blackhawk88

james este ani sancu nedostal, v buli nastupil na 1 zapas od zaciatku a bol MOTM. dufam, ze dostane sancu, jeho prihravky maju oci, proste ten chalan na tom ihrisku premysla a vie vytvorit sance spoluhracom

Reagovat
vladino10

Veď áno, len davor zrejme hovoril na základe toho, že James nehral ani cez víkend a nehrá ani teraz..

Ja som povedal svoj názor, že je ešte priskoro podľa mňa sudit čo s ním jupp zamysla- jupp bol pri tom hádzaní nových posíl do vody opatrny aj počas svojho prvého pôsobenia u nás, časom ale určite šancu dostane..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasné, že keď nebude mať k dispozícii dvoch z tých troch, tak ho tam postaví, ale myslel som to tak, že prioritne bude hrať DM ako za jeho predchádzajúceho pôsobenia a myslím, že bude Juppovou prvou voľbou aj pred Rudym či Tolissom.

James uvidíme, ale Jupp je v Bayerne do konca sezóny, preto si myslím, že bude stavať na hráčoch, ktorých pozná a taktike, ktorou slavil úspech a veľmi sa mu nebude chcieť experimentovať, to sa dá vyčítať už aj z úvodných dvoch zápasov...

Reagovat
vladino10

Veď áno, len pre mňa je otázne či to "prioritne DM" bude znamenať, že ho bude hrať väčšinu sezóny..

Ono aj keby sa zraní jeden z troch stoperov, tak by asi nebol ideál nemať na lavičke ani jedného, ale mať všetkých troch v hre, z toho jedného na DM..ale ak sú všetci zdravi, tak nie som proti..

Jj, jasné..pred zápasom som chcel napísať, že súhlasím, ale že bude otázne či bude pre Bayern platnejsi na kridle James mierne mimo svojej pozicie (výborný center, prihrávka, zakončenie) alebo coman (výborne obchádzanie hráčov, slabší center, prihrávka a zakončenie)..avšak počas tohto zápasu mi coman slušne zatvara ústa..

Reagovat
blackhawk88

tak podla mna ten gol mal platit

Reagovat
smazaný uživatel

Hra Bayernu Opravdu je tam Jupp. Zadne ztraceni casu, mame balon - okamzite dopredu. Pekne to, co hrali, kdyz ziskali treble

Reagovat
smazaný uživatel

stream?

Reagovat
smazaný uživatel

ZDF jinak

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
blackhawk88

medzi Bayernom pred repre prestavkou a po repre prestavke je obrovsky rozdiel.. opat je to radost na nich pozerat.. obrana v 1. polcase posobi ovela kompaktnejsie ako v zapase proti Freiburgu, hraci sa poctivo vracaju a brania vsetci. Robben lieta hore dole ako 20 rocny. Comanovi tiez zmena trenera prospela, hra vyborne

Reagovat
Jardman

Robben už taky trošku nestíhá

Reagovat
Rudnevs

Inak ešte k BVB - Lothar Matthäus radí Dortmundu kúpiť Kevina Trappa. Podľa Matthäusa by to bola takzvaná win-win-win situácia, pretože PSG potrebuje predať hráčov aby mohlo splniť Financial Fair Play, Trapp chce hrať aby si zvýšil šance na WM a Dortmund potrebuje veľmi dobrého brankára.

To by bolo zaujímavé, ja zasa Dortmund toľko nesledujem (pamätám si ako mi tu pred pár rokmi myslím stas písal, že ma BVB a FCB časom prestanú baviť - tak áno, už som presne v tej fázi) ale čítal som tu i inde (vraví to vlastne i Lothar) názory, že keď Freiburg vtedy padal, tak bol Bürki za tú cenu neskutočný Kauf, ale že to neni tá úplná extratrieda, ktorá by za BVB mala chytať a často sa dopúšťa chýba. Otázka je že či by tou extratriedou bol Trapp, mimochodom produkt Gerryho Ehrmanna.

Reagovat
Rudnevs

Oprava - často sa dopúšťa chýb

Reagovat
PavlíčeQ

Zatím lahoda, jen tak dál

Reagovat
blackhawk88

70. min a Robben je zrely na striedanie, vidiet, ze uz ma toho dost

Reagovat
db18

Müller

Reagovat
smazaný uživatel

Takže prosím Vás... zápasy Bayernu teď nemám skoro možnost sledovat.... buď nestíhám časově (Liga mistrů) nebo nemám program (Bundesliga).... zeptám se.... podle statistik najednou nevidím přehnaný držení míče, naopak vidím velký počet střel, opravdu se za tak krátkou dobu, dva zápasy, Bayern tolik proměnil?? Díky za postřehy

Reagovat
blackhawk88

ano, pod Juppom hraju priamociarejsie, vo vyssom tempe, rychlejsie kombinuju. Hraci sa podporuju nabehmi nestoja ako stlpy okolo 16tky. Po strate lopty sa snazia hned vytvorit tlak na supera, aby co najskor ziskali loptu spat. Proti Celticu v 1. polcase obrana posobila kompaktne kedze sa takmer vsetci vracali branit, obranu podporoval aj Robben. V 2. polcase po streleni 3. golu uz to tempo trosku opadlo. Je to na dobrej ceste, ale este je maju co robit

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.... ty jo, tak to je fakt mazec, co se dá za dva zápasy s týmem províst... každopádně je i asi na samotnejch hráčích vidět, co je víc baví a jakou hru chtěj hrát. No jen tak dál, pokud totiž změna hry může přijít tak rychle, věřim tomu, že je zase zpátky.....

Reagovat
Kolarik12

Vcera se mne ten vykon Bayernu strasne libil. Jeste je urcite co zdokonalovat, ale absolutne jsem necekal, ze po dvou zapasech pod Juppem se ten herni projev takto zmeni.

Ted kratka otazecka. Myslite, ze je realne, aby Jupp zustal i po sezone? Cetl jsem nejaky jeho prohlaseni, ze mysl je dulezitejsi nez nohy, takze v 80 to prenecha Lowovi. Urcite to bylo mysleno s humorem, ale spis se ptam na vas nazor, jestli je aspon trochu realne, aby tam na 2-3 sezony zustal. Pro me asi nejoblibenejsi trener...

Reagovat
Heresy

kezby juppa ukecali aby zustal ... jinak se nemyslim ze je to realne ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele