základní skupiny - skupina G, 5. kolo
22.11.2016 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Leicester přehrál Bruggy a má jistotu prvního místa

Do konce skupinové fáze Ligy mistrů sice zbývá odehrát ještě jedno utkání, ovšem Leicester City již může závěrečné klání v Portu odehrát zcela uvolněně. Anglický mistr totiž opanoval domácí zápas s Bruggami v poměru 2:1 a díky remíze Porta v Kodani má již nejen zajištěn postup do osmifinále, ale dokonce i výhodnější první místo ve skupině.

Manažer Claudio Ranieri učinil oproti nedávné prohře s Watfordem jedinou změnu, když ve středu pole nastoupil místo Daniela Amarteye Andy King. Zatímco o víkendu šel do brzkého dvoubrankového vedení Watford, tentokráte se jej již v první půli zmocnili Foxes. Hned v páté minutě poslal domácí do vedení Shinji Okazaki, jenž těžil z výtečného přízemního centru Christiana Fuchse, který na přední tyči s přehledem uklidil do brány.

Leicester byl při chuti a brankář Butelle se měl co ohánět, aby odolal ranám Mahreze s Okazakim, ovšem s příchodem třicáté minuty musel lovit míč ze sítě podruhé. Průnik aktivního Albrightona totiž zastavil bránící Cools jen za cenu faulu ve vlastní šestnáctce a Riyad Mahrez nabídnutou příležitostí v podobě pokutového kopu nepohrdl. Až tři minuty před koncem první půle se poprvé pořádně dostal ke slovu i domácí gólman Zieler, jehož prověřil kroucenou ranou Izquierdo. Do kabin se tak odcházelo za dvoubrankového vedení Foxes.

Sedm minut po změně stran domácí obrana přece jen přišla o dosavadní neprústřelnost, a to zásluhou fantastické individuální akce Josého Izquierda. Kolumbijský forvard se zmocnil míče na polovině hřiště, obstál v běžeckém souboji s Fuchsem a přímočarý průnik zakončil přesně mířenou dělovkou pod břevno.

Ze zdánlivě pohodového zápasu se tak znovu stalo drama, které na přelomu hodiny hry přineslo hned dva neuznané góly. Nejprve praporek čárového rozhodčího zarazil radost Jamieho Vardyho a hned vzápětí na opačné straně kvůli témuž provinění proti pravidlům neplatila ani trefa Claudemira. Tentýž osud pak čekal i Jelleho Vossena.

Závěr utkání tak ještě přinesl několik nebezpečných rohových kopů Brugg, stejně jako dvě výtečné šance střídajícího Graye na pojištění vedení Foxes, ovšem skóre se nakonec nezměnilo ani na jedné straně. Leicester tak zvítězil 2:1 a pojistil si nejen postup do osmifinále, ale také jistotu prvního místa, neboť Porto v Kodani uhrálo pouze bezbrankovou remízu.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 domaci nemaji formu, davam 2

Reagovat
Cobra

Domácí nemají formu od začátku sezóny a i tak v LM ještě neprohráli.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Eve95

3:0

Reagovat
C-M@ster

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
pawelFCB

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
Hokaido

Shinji zabiják

Reagovat
smazaný uživatel

To je krása, 5. zápas a zatiaľ skóre 7:0. COME ON LEICESTER!

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
C-M@ster

Zas mají víc bodů v LM jak PL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele