předkola - 3. předkolo - mistrovská část - odvety
05.08.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Profesorský výkon se vymstil, Plzeň si Ligu mistrů nezahraje

Černý večer pro české kluby v Lize mistrů dokonala Viktoria Plzeň. V domácím prostředí předvedla velice špatný výkon, navzdory předzápasovým rozhovorům se snažila hrát na remízu 0:0, to se však krutě vymstilo. Maccabi v závěru během sedmi minut vstřelilo dva góly a zásluhou kapitána Erana Zehaviho slaví nečekaný postup do další fáze.

Plzeň ve zcela stejné základní sestavě jako před týdnem v Tel-Avivu začala utkání mnohem rozvážněji než sparťané proti CSKA a kontrolovala svůj náskok z úvodního duelu. O prakticky jedinou zajímavou střelu v prvním poločase se postaral Ondřej Vaněk, který se výborně uvolní ve středu hřiště a pak pořádně vyprášil rukavice brankáře Juana Pabla. Na druhé straně prověřil Kozáčika rovněž z velké dálky Zahavi a slovenský gólman trochu nejistým zákrokem míč vyrazil do bezpečí.

Druhé dějství zahájila Viktorka svou klasickou akcí, když Kovařík odcentroval z levé strany a Aidin Mahmutović na přední tyči rozezvučel břevno hostující brány. Poté ovšem Plzeňští znovu začali hrát hodně profesorsky, byli hodně pasivní a trest přišel čtvrthodiny před koncem. David Limberský nešikovně fauloval ve vápně a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Eran Zehavi.

Tato situace logicky Izraelcům vlila krev do žil a zanedlouho bylo pro domácí mnohem hůř. Po Spunginově centru z levém strany předskočil Procházku znovu Zehavi a kapitán Maccabi podruhé překonal Matúše Kozáčika. Natěšené Štruncovy sady v tu chvíli naprosto ztichly, stejně jako po konečném hvizdu.

Koubkovi svěřenci se v závěru zmohli pouze na dlouhé nákopy na vysokého Holendu, žádná příležitost z toho však nevzešla. Patrně největší tutovku českého mistra v celém utkání měl v 94. minutě střídající Jan Kopic, ovšem brankář Pablo předvedl zákrok večera a definitivně utnul plzeňské naděje. Přejme českým klubům, že se jim podaří postoupit alespoň do Evropské ligy.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (861)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele