předkola - 3. předkolo - mistrovská část - 1. zápasy
28.07.2015 19:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Plzeň vyhrála v Tel-Avivu a do odvety půjde s náskokem

Do třetice všeho dobrého. Viktorie Plzeň i ve třetím soutěžním duelu v nové sezóně vyhrála 2:1, přičemž znovu vedla 2:0 a v závěru se strachovala o výsledek. Velmi dobrou výchozí pozici do odvety zajistil Západočechům především Václav Procházka, jenž přihrál na gól Mahmutovićovi i následně Petrželovi.

Po opatrném úvodu, kdy ani jeden z celků nechtěl udělat chybu a hrálo se převážně ve středu pole, se z čista jasna ujala vedení Plzeň. Po přímém kopu našel Limberský krásnou přihrávkou Procházku, ten si balón výborně zpracoval a na stříbrném podnose naservíroval branku pro Mahmutoviće, který zblízka neměl problém trefit odkrytou svatyni.

Netrvalo to dlouho a čeští fanoušci na stadionu i u televizních obrazovek mohli jásat podruhé. Koubkova družina zdlouhavou rozehrávkou jako by uspala defenzivu Maccabi, v tom se k nádherném pasu za obranu (nutno dodat, že tentokráte levou nohou) uchýlil Václav Procházka a staronový muž v sestavě Milan Petržela tváří v tvář překonal špatně postaveného gólmana Pabla.

Hosté se poté spokojili s luxusním náskokem a snažili se kontrolovat hru, přičemž domácí nebezpeční téměř vůbec nebyli. Výjimkou byla 37. minuta, kdy se Tal Ben Haim II (jedná se o ofenzivního hráče, jeho jmenovec - Tal Ben Haim I, jenž v minulosti nastupoval i v Chelsea, hrál na postu stopera) na hranici šestnáctky hbitě uvolnil a svou slabší pravou nohou rozezvučel břevno Kozáčikovy brány.

Izraelský mistr měl ve druhém dějství logicky více ze hry, žádné vyložené příležitosti si ale nevytvořil. Nebezpeční začali domácí být až závěrečnou čtvrthodinu. První velkou šanci a dosud největší v celém zápase nevyužil Igiebor, jenž si narazil míč Itzhakim, unikl všem obráncům, jenomže zakončil těsně vedle.

Další samostatný nájezd už Maccabi využilo. Zehavi skvělou průnikovou přihrávkou vysunul střídajícího Itzhakiho, Kozáčik zaváhál při vyběhnutí a třicetiletý forward slovenského brankáře elegantně přehodil. Tato trefa vlila žlutomodrým krev do žil, vypracovali si několik nadějných možností, druhý gól už ale naštěstí nepřidali. Naopak ještě jednou se mohla radovat Plzeň, kdyby Kovaříkovu dělovku nezastavilo břevno.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (387)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele