základní skupiny - skupina G, 6. kolo
06.12.2011 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

APOEL Nikósie - Šachtar Doněck 0:2

Fotbalisté kyperského Apoelu Nikósie sice zaznamenali svou první porážku ve skupině a překvapivě doma podlehli ukrajinskému Šachtaru, ovšem příliš vadit jim to nemusí. I tak totiž kyperský celek vyhrál svou skupinu s devíti body, díky lepším vzájemným zápasům s ruským Zenitem tak zvítězil o skóre. Šachtar alespoň zaznamenal svou první výhru ve skupině a důstojně se rozloučil s nepovedeným ročníkem s pěti body na kontě.

Oba soupeři měli dostatek šancí v prvním poločase, jenže po pauze využili hosté lehkého pocitu uspokojení soupeře a vsítili dva rozhodující góly. Hned v úvodu se mohli hosté dostat do vedení, když ve dvanácté minutě po dlouhém pase z půlky nadzdvihl balón hlavou obránce Nikósie až do vápna a Nektarious Alexandrou použil v souboji s Fernandinhem vysokou nohu. Sudí okamžitě nařídil pokutový kop.

K němu se postavil tradiční střelec Šachtaru Luiz Adriano, avšak proti němu skvěle zasáhl gólman Urko Pardo a skóre zápasu se proto neměnilo. Oba soupeři hrozili hlavně ze standardních situací, když po dlouhém centru musel perfektně vyrážet do bezpečí hostující brankář Oleksandr Rybka. Ještě do poločasu se dostal do dobré pozice Brazilec Willian, jenže na brankáře Parda nevyzrál.

Ukrajinský celek se tak dočkal branky až v 62. minutě. Skvělou kolmici do vápna poslal Willian, tam se osamocený Vjačeslav Ševčuk mohl rozhlédnout a přízemní přihrávkou našel před brankou Adriana, který se tentokráte nemýlil. Stejný hráč o chvíli později po dalším z dlouhých centrů mohl navýšit skóre, nicméně další brilantní zákrok předvedl Pardo. Uklidňující branku hosté vsítili v 78. minutě.

Na hřišti strávil pouhých pět minut střídající Jevhen Selezňov a mohl se radovat z druhé trefy hostů. Po dalekonosné střele Fernandinha dokázal brankář Pardo vyrazit pouze k ukrajinskému hráči a ten nemohl minout. Hosté tak vcelku zasloužené vyhráli a nabrali novou motivaci alespoň pro domácí soutěž. V dresu Šachtaru odehrál celých devadesát minut reprezentant Tomáš Hübschmanm, žádné výrazné chyby se nedopustil.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
Mircu5

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Šachtaru a poslední dva bodíky do společného koeficientu Ukrajiny!

Reagovat
smazaný uživatel

Apoel jasná 1, Šachtar pošle nejaký becko, už jim o nic nejde, Apoel si zajistí první místo 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký béčko?!Nepamatuji se,že by Šachtar někdy někam vysílal béčko.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Spousta lidi tipuje vyhru domacich...Sachtoru az o nic nejde tak zapas nevypusti...tip X..2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nte kurz na Apoel je fakt luxusni

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
FC Porto FC

Luck Apoelu už nemůže pokračovat věřím Šachtaru

Reagovat
smazaný uživatel

no tomu bych nerikal luck kdyz uz se s predstihem zajistili postup narozdil od porta....rekl bych ze zkratka jsou lepsi

Reagovat
M.Vaza

Na závěr bude plichta.. 1:1..

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Jít do OF z 1.místa je přece jen výhodnější.Doněck je jednak bez motivace a navíc určitě hodně zklamaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Doněcku jde už jen o čest a končit skupinu s 2 body by byla ostuda. 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Doněck umi vyhravat jen v lize, kde mu v každem utkaní pomahaji korumpováni rozhodči

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

faza ty seš vygumovaný magor.Šachtar jasně ukázal,že je lepší a ikdyž nepostoupil tak ukázal,že na to měl jen měl prostě špatnou sezonu a kdo taky ne.Příští sezonu čekám od Šachtaru v LM velké věci!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele