základní skupiny - skupina B
02.11.2010 20:45 CET
4 : 3
(3:0)

Reportáž

Benfica i přes nepovedený závěr zdolala Lyon

Ve skupině B stále o postup hrají tři týmy a dva z nich si to rozdaly ve vzájemném utkání. Benfica na domácím hřišti přivítala zatím stoprocentní Lyon a přehrála francouzského soupeře těsně 4:3. Domácí o svém vítězství rozhodli v prvním poločase, ve kterém vstřelili tři góly. Ve druhém však tři inkasovali a ještě se nakonec o výsledek strachovali. V tabulce se tak Benfica přiblížila Lyonu na rozdíl tří bodů a stále má šanci postoupit.

První poločas zápasu byl ze strany Lyonu velmi rozpačitý a příliš šancí k vidění nebylo. Z těch několika mála příležitostí však dokázala domácí Benfica třikrát skórovat a využila chyb a okének v obraně Lyonu. První šanci měli však paradoxně hosté. Bastos se uvolnil na pravé straně a poslal centr na volného Brianda, který dokázal přesně zakončit. Jeho radost však zastavil praporek asistenta na pomezí, který mával ofsajd.

Ve 20. minutě přišel první gól Benficy. Carlos Martins utekl obráncům Lyonu a poslal přesný centr na hlavičku Kardece, který z poměrně velké vzdálenosti hlavičkoval do protipohybu Huga Llorise a poslal domácí do vedení. Po této brance se domácí zklidnili a začali předvádět na své poměry nadstandardní fotbal.

Lyon však většinu útoků zastavil před pokutovým územím, ale když už si Benfica šanci vytvořila, tak ji proměnila. Ve 31. minutě už to bylo o dva góly. Domácím se podařilo parádně vyřešit brejkovou situaci, ve které znovu nahrával Carlos Martins parádním obloučkem na Fabia Coentraa, který volejem zvýšil na 2:0.

Třetí gól přidali domácí tři minuty před koncem prvního poločasu. Benfica zahrávala rohový kop, při němž zaváhal gólman Lyonu Lloris, který nejprve vyběhl, pak si ale své rozhodnutí rozmyslel a vrátil se zpět do branky, což byla chyba. Balón totiž dopadl kousek před něj přímo na hlavu Javiho Garcíi, který rozvlnil síť Lyonu potřetí. Po rozpačitých situacích tak Lyon prohrával po prvním poločase v Benfice zaslouženě 3:0.

Druhý poločas byl o poznání nudnější než ten první. Domácí Benfica se začala soustředit na defenzívu a dařilo se jí to. Lyon nebyl schopen vyprodukovat kloudnou akci a tak udělal trenér Puel rázný krok. Ze hry stáhnul jednoho ze stoperů a na hřiště poslal dalšího útočníka, Bafetimbiho Gomise.

V 67. minutě Benfica předvedla další parádu a zvýšila už na 4:0. Jednalo se znovu o rychlý protiútok a znovu v něm hráli svou roli Carlos Martins a Fabio Coentrao. Martins poslal přesný křižný centr na Coentraa, který se dostal do bezprostřední blízkosti Llorise a už téměř neměl prostor k zakončení, ale v těžké pozici neuvěřitelným způsobem přeloboval brankáře Lyonu.

Čestný zásah pro hosty přišel v 75. minutě. Střídající Gomis přesně našel Gourcuffa a ten v pokutovém území zamířil přesně k levé tyči branky domácích - 4:1. Benfica v závěru jakoby ztratila sílu a inkasovala i podruhé. Gourcuff s Gomisem si své role vyměnili. První jmenovaný zahrával rohový kop a ten přeletěl všechny domácí obránce až na osamoceného Gomise, který upravil skóre na 4:2.

Domácí nadále v závěru nestíhali a přišel tak i třetí gól v jejich síti. V páté minutě nastavení se trefil Lovren a upravil na konečných 4:3. Po velmi kvalitním prvním poločase ze strany domácích a velmi špatném druhém poločase tak nakonec Benfica zvítězila pouze o gól.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Urcite Lyon ztrati prvni body..v lize hraji uplny prd...pro odvazne Benfica 1...jinak 10 by mela byt urcite..muj tip 1...2:1,2:0

Reagovat
smazaný uživatel

10

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jestli hraje prd, ale podle výsledků je favorit jasný a to je Lyon dávám čistou 2..

Reagovat
smazaný uživatel

ano hraje prd, a preto si zasluzi prehrat konecne aj v LM to za tie pokazene tikety!

Reagovat
Veselac

Lyon už konečně taky dostane v LM, tip 2:0 pro domácí

Reagovat
klvana

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
sajty

Dneska mam docela obavu o vysledek.Zraneni je dost,hlavne Lisandro bude znat.Puel do utoku urcite postavi pana poleno Gomise,takze od zacatku hrajem v deseti.Snad se predvede nektery z mladiku a uhrajeme cennou remizu...

Reagovat
Langi

tim Gomisem bych si nebyl zas tak uplně jistej...třeba Claudovi zustala alespoň špetka rozumu a překvapí nás...měl by zkusit útok zkusit Pied - Briand

Reagovat
sajty

nastesti mas pravdu,Gomis na lavicce.doufam,ze ho v zime prodame a konecne privedeme kvalitniho utocnika

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Petrinho17

2-1 G:Cardozo,Coentrao-Lisandro

Reagovat
smazaný uživatel

Cardozo ani Lisandro zřejmě nenastoupí stačí si přečíst článek

Reagovat
smazaný uživatel

nejvyšší čas uspět!!!! Dobrá venku to bylo složité, ale ted doma, takže ukažme svoji sílu- orlové !!!!

Reagovat
Langi

kéž by to Claude poskládal nějak takhle: Lloris - Réveillère, Diakhate (Gassama), Lovren, Kolodziejczak - Källström, Grenier, Gonalons, Gourcuff - Briand, Pied (Lacazette)...ať nechá mladý se předvíst a necpe tam do nekonečna ty 2 střeva Crise a Gomise

Reagovat
Godwinson

To by bylo výborný, až začnou hrát spolu Grenier a Pied, tak snad začnu Lyonu bezostyšně fandit.

Reagovat
sajty

Gassama pokud vim,je prave kridlo a ne stoper.Kallstrom hraje kulove,toho bych nestavel

Reagovat
Godwinson

Gassama je pravej bek, ta sestava je špatná, spíš jde o tu myšlenku, dát šanci mladým.

Reagovat
Godwinson

Co to ten Lyon předvádí? Ať už táhne ten Claude.

Reagovat
Langi

to by sebou ale musel vzít 70% všech obránců

Reagovat
Godwinson

Tak hrozný to nebude ... jen to chce tu obranu dobře složit.

Reagovat
smazaný uživatel

bravo bravo, i když co to má byt ten závěr?? Ztráta motivace??

Reagovat
Ligter

Coentrao

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší brankár na svete Lloris by bol razom v EPL najhorší. Pobavil...

Reagovat
Godwinson

Blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

co to tam Lloris predvadzal ?..

Reagovat
Langi

ze strany Lyonu tam byly opět fatální chyby v obraně...u druhého, třetího a částečně i u čtvrtého gólu...na druhou stranu Benfica si za ten laxní závěr zasloužila dostat gól na 4:4...dost to připomínalo zápas Inter - Tottenham před 14 dny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele