základní skupiny - skupina H
08.12.2010 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Šachtar Doněck - SC Braga 2:0

Ve skupině H se také rozhodovalo o dvou postupujících a nejlepší výchozí pozici měl Šachtar Doněck s dvanácti body. Ten zvládnul i poslední domácí zápas proti Braze a po vítězství 2:0 si připsal další tři body. S celkovým ziskem patnácti bodů tak obsadil první místo v tabulce před druhým Arsenalem. Na Bragu zbylo pouze třetí místo a účast v Evropské lize.

Velmi neatraktivní zápas začal svým projektilem Alan na straně Bragy, ale jeho dalekonosný pokus byl jen zahřívacím pro gólmana Pyatova v brance Šachťaru. Jedna z největších šancí celého utkání přišla ve 21. minutě. Domácí Costa obešel dva protihráče a předložil balón ideálně Wilianovi, který však z velmi slušné střelecké pozici přestřelil branku Bragy.

Oba celky hledaly nejlepší cestu k soupeřově bráně a ta jakoby neexistovala. Proto zkoušel znovu z dálky štěstí tentokrát obránce domácích Jadson, ale i jeho pokus neměl s povedenou střelou nic společného.

V závěru poločasu ještě ohrozila nebezpečně Braga. Ta poslala do pokutového území Šachťaru dva povedené centry a u toho druhého špatně vyběhl gólman Pyatov a Aguiar ho chtěl přehodit, ale nedal do zakončení příliš citu a mířil hodně nad. Po nudném první dějství se tak šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhém dějství domácí zlepšili svůj výkon a bylo to znát i na vytvořených příležitostech. Už v 52. minutě uvolnil Jadson Costu a ten technickou ranou jen těsně minul levou tyč branky Artura. Po této akci však přišla znovu hluchá chvilka v utkání, kterou narušila jen střídání na obou stranách. Na další šance si tak diváci museli počkat až do závěru utkání.

I přes bezbrankový stav stále panovala v Doněcku obrovská atmosféra a domácí diváci bouřlivě oslavovali svůj postup do osmifinále Ligy mistrů. To také nakonec borce na hřišti vyburcovalo a Šachťar se gólů dočkal. V 78. minutě se parádní ranou prosadil Rat a gólman Artur v brance Bragy na jeho projektil nedosáhl - 1:0.

O pět minut později přidali domácí druhý gól a zakončili tak dnešní trápení. Střelec prvního gólu ideálně našel volného Adriana a ten podél gólmana zvýšil na 2:0 pro Šachťar. V poslední minutě ještě zkoušel snížit Cesar a střelou z dálky se snažil ohrozit branku domácích, ale jeho střela neměla šanci na úspěch a utkání tak skončilo zaslouženou výhrou Doněcku v poměru 2:0.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná 1.

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Šchtar Doněck: Pyatov-Rakitskiy-Rat-Chigrinski-Srna--Costa-Jadson--Willian-Stepanenko-Gai--Luiz Adriano takže (1)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
FC Porto FC

Nejzajímavější zápas tohoto kola LM

Reagovat
FC Porto FC

jinak 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel

0 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Prosím at postoupíme z 1 fleku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele