základní skupiny - skupina D
20.10.2010 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Panathinaikos FC - Rubin Kazaň 0:0

Panathinaikos Atény a Rubin Kazaň si ve vzájemném utkání skupiny D rozdělili bod za bezbrankovou remízu. Oba týmy tak zůstávají nadále na nepostupových pozicích. Tabulku vede Barcelona, druhá je Kodaň.

Na stadionu Olimpic se od počátku hrála vyrovnaná a opatrná partie. Oba týmy si byly vědomy důležitosti tohoto zápasu, kdo prohraje, bude mít minimální šance na postup do osmifinále Ligy mistrů.

První poločas moc vzrušení na trávníku nepřinesl. Řada nepřesností, útoky v malém počtu a tvrdé souboje. Kazaň útočila především po pravé straně, kde byl aktivní Turek Gökdeniz Karadeniz, ale jeho centry obránci Panathinaikosu vždy zpacifikovali, protože v šestnáctce nebyl takřka nikdo z hostujících hráčů. Ve 21. minutě nebezpečně zahrozil kapitán Rubinu Noboa, v tísni pálil nad branku.

Mírně aktivnější byli Rusové, kteří si i nadále vypracovávali šance. Tzorvas zlikvidoval střelu Rjazanceva, na následnou dorážku nereagoval nikdo z jeho spoluhráčů. Dvakrát dal o sobě vědět šikovný Kasajev, v prvním případě sice překonal Tzorvase, ale Vyntra míč mířící do branky tečoval na roh. V druhém případě Kasajev tvrdou střelou pořádně prověřil Tzorvase, ten si s námahou poradil a vyrazil míč do zámezí. Panathinaikos zahrozil až v samém závěru prvního dějství, Cisse si z druhé vlny naběhl na centr a hlavou jen těsně minul branku Kazaně.

V podobném duchu se nesl i druhý poločas. Oběma týmům by ve skupině výrazně pomohlo vítězství, ale do útoku se pořád příliš nehnali. V 64. minutě útočník Kazaně Kornilenko udržel míč v šestnáctce Řeků, míč přiťukl k nebezpečnému Kasajevovi, ten tvrdě vypálil z šesti metrů na přední tyč, ale gólman Tzorvas své mužstvo opět podržel.

V 77. minutě vybouchl Olympic stadium nadšením, ale zbytečně. Kanonýr Panathinaikosu Djibril Cisse hlavou rozvlnil síť Kazaně, ale pomezní sudí správně zaznamenal těsný ofsajd. V 90. minutě si naopak domácí publikum pořádně oddechlo, přízemní střela Rjazanceva mířící na zadní tyč jen těsně minula zadní tyč. Pět minut nastaveného času patřilo Panathinaikosu, který zmáčkl Kazaň před jeho vlastní svatyní. Ale když Řekové nevyužili ani obrovského závaru po rohovém kopu, rozešly se oba týmy smírně 0:0.

Autor: David Kubáň

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Že by první 3body pro Pana...s?!

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
Petrinho17

1-1

Reagovat
stas87

tesna prehra rubinu 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm....Panathinaikos byl k poražení, ale chtělo by to větší aktivitu směrem dopředu. Navíc duo Domínguez - Bucharov strašně moc chybí, to musím přiznat....Třeba standardky Domíngueze, jak je dneska kopal Natcho, to bylo na facku.... Kasajev parádní motač, na metru udělat tři hráče, na to se pěkně kouká.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele