osmifinále - odvety
10.03.2010 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester nasázel Milánu čtyři branky a jde dál

Manchester United nenechal nikoho na pochybách, když od úvodních minut sebejistě kráčel za postupem. AC Milán vyprovodil z Old Trafford potupnou porážkou 4:0 a může se těšit na čtvrtfinále.

AC Milán musel na Old Trafford nasadit notně improvizovanou sestavu bez dvou základních stavebních kamenů. Na stoperovi nemohl nastoupit velezkušený Alessandro Nesta a na opačném konci sestavy zase Alexandre Pato. Do základní jedenáctky se pak nevešel David Beckham.

Osmifinálová odveta měla hodně rychlý start, už po čtyřech minutách pálil z hranice šestnáctky Rooney, ale branku netrefil. Další ofenzivní akci Rudých Ďáblů rozjel Gary Neville a asi se nestačil divit, když se mu všichni rozestoupili a jemu nezbylo nic jiného než vystřelit. Zkušený pravý bek ale levačkou přestřelil. Vzápětí také poprvé zahrozili Rossoneri, Pirlův pas nechtěně posunul na Ronaldinha Nani, ale brazilský kouzelník hlavičkou branku netrefil.

Další šance AC mohla být ještě větší, ale to by musel Huntelaar dobře zpracovat centr Thiaga Silvy. První dotyk ho totiž zklamal a o míč přišel. Do útoku se okamžitě vydali United a Gary Neville ukázal, že ani ve svých 35 letech neztratil nic na svém umění. Jeho milimetrový centr z pravé strany totiž parádně zužitkoval Wayne Rooney a hlavičkou otevřel skóre. A v tu ránu měl Manchester postup téměř v kapse, protože aby nepostoupil, musel třikrát inkasovat.

Po zábavném a vzrušujícím úvodu se vysoké tempo na dlouhé minuty odmlčelo a diváky ze sedadel mohla zvednout až 43. minuta. To se na levé straně chopil míče Nani, přihrál Fletcherovi, ale skotský záložník svou ránu mezi tři tyče nevměstnal.

Druhý poločas zahájil Manchester famózně. Okamžitě po rozehrávce se zmocnil míče Nani, frnkl po levé straně a naservíroval míč Rooneymu, jenž si rutinním zakončením připsal 30. branku sezony a poslal domácí do dvoubrankového vedení. V 60. minutě rozebrali United obranu soupeře znovu. Přesnou kolmici poslal mezi obránce Paul Scholes a pohotový Park pak jen prostřelil gólmana Abbiatiho. V tu chvíli už asi nebylo o postupujícím pochyb. Kouč Rossoneri Leonardo už poté výrazně riskoval, když stáhl dva obránce, Boneru s Abatem a hrál vabank.

Dvacet minut před koncem zkoušel štěstí střelou zpoza vápna Flamini, ale Van der Sar si s míčem i přes menší teč Inzaghiho poradil. O čtyři minuty později se ukázal střídající David Beckham, jenž zažil velký návrat na Old Trafford. Anglický reprezentant vyslal na branku parádní volej, ale Van der Sar zůstal nepřekonán. V 88. minutě pak dokonal potupnou porážku Milána Darren Fletcher, jenž zužitkoval přihrávku Parka a upravil na konečných 4:0.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (573)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele