základní skupiny - skupina H
29.09.2009 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Standard Lutych 1:1

Alkmaar se trápí v domácí soutěži a lepší to není ani na evropské scéně. V prvním zápase nestačil na Olympiakos, nyní doma přenechal bod Standardu. Belgický klub o remíze 1:1 rozhodl až v nastaveném čase.

Úvod zápasu byl hodně opatrný a jako první vystrčil růžky Alkmaar. V 17. minutě vypálil Martens a Bolat se musel řádně natáhnout, aby míč vyrazil. O pět minut později se činil i na druhé straně Romero, jehož ranou z dálky prověřil Witsel.

Witsel byl hodně vidět i o dvě minuty později, v tomto případě ale pálil nad. Nejlepším střelcem Alkmaaru v loňské sezoně byl El Hamdaoui, který v první půli už už slavil gól, jenomže jeho hlavičku po centru Swertse nepustil do sítě skvělý Bolat.

Hostující gólman nemusel zasahovat ve 33. minutě, Mendes totiž střílel nepřesně. Ve 35. minutě si stejně vedl Dembele, tečku za prvním poločasem pak udělala rána Dalmata a dobrý zákrok Romera.

První gól padl chvíli po návratu z kabin a radovali se domácí. Ve 48. minutě se za záda obránců dostal El Hamdaoui, který nikterak prudkou, zato přesnou střelou z první, překonal Bolata - 1:0.

O čtyři minuty později si El Hamdaoui a Bolat svůj souboj zopakovali a po hlavičce domácího kanonýra z něho tentokrát vítězně vyšel gólman belgického klubu. V 58. minutě to El Hamdaoui zkoušel znovu, když si naskočil na centr Martense, v tomto případě hlavičkoval nad.

První půle druhého poločasu patřila Alkmaaru, v té druhé pak začínal být stále aktivnější Standard. V 68. minutě měl blízko k vyrovnání Mehdi Gonzalez, jeho střelu Romero konečky prstů vytáhl na roh.

V 73. minutě měl Romero znovu práci, tentokráte po střele Jovanoviče, na druhé straně zneškodnil Bolat trestný kop Holmana. V Alkmaaru se už pomalu začínalo slavit první vítězství, domácí ovšem vedení nakonec neudrželi. V první minutě nastavení přišel dlouhý pas do pokutového území AZ, jeden z jeho obránců při pokusu odvrátit nebezpečí nešťastně namazal Traoremu a ten se sám před Romerem nemýlil - 1:1.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02 - AZ v poslední době nevypadá dobře

Reagovat
stas87

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
Mircu5

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že Lutych vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tendle match muze dopadnout jakkoliv, tipnu si 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Moussa Dembélé, Mounir El Hamdaoui

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele