základní skupiny - skupina D
03.11.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

APOEL Nikósie - FC Porto 0:1

Nečekaně mnoho práce měl s kyperským outsiderem vítěz LM z roku 2004. Povinné tři body mu v samotném závěru zajistil Falcao a výrazně ho tak posunul k vyřazovacím bojům.

Tato výhra vzhledem k remíze Chelsea na hřišti Atletica Madrid znamená definitivní jistotu postupu pro portugalský tým. Oba gólmani byli ústředními postavami svých mužstev v prvním poločase. Už ve druhé minutě si řecký gólman Dionisios Chiotis poradil s velkou šancí Raula Meirelese. Poté vysunul Hulka do slibné pozice Guarín, i Hulk ale odešel ze souboje poražen.

Na druhé straně ohrozil Heltona ve 14. minutě Mirosavljević, jehož tvrdou ránu levačkou vytěsnil hostující brankář perfektním skokem do horního rohu branky. Asi největší možnost ke skórování spálil APOEL krátce před koncem poločasu. Na pěkný centr Paulisty z levé strany si naběhl Portugalec Hélio Pinto, na svého krajana si však nepřišel. Netrefil totiž ani prostor mezi třemi tyčemi.

Přestože kyperský mistr začal druhou půli s mnohem větším elánem, byl to právě Hulk, kdo byl ústřední postavou úvodu druhé části hry. Jeho střelu nejprve zneškodnil Chiotis, stejně jako následnou šanci Falcaa, do které ho poslal právě Hulk. Kolumbijský útočník měl k zakončení dost času, našel ale pouze Chiotisovy rukavice.

Hra se v tuto chvíli ještě více otevřela a hrozila především domácí křídla. Zejména střídající Alexandrou byl pro soupeřovu obranu velkým postrachem. Jeho pěkný centr však k volnému Charalambidisovi nedoputoval. Úspěšnější už byla přihrávka na Mirosavljeviče, ten ale mířil pouze do Heltona.

Když už vše nasvědčovalo tomu, že utkání skončí remízou, jako blesk z čistého nebe udeřil Falcao. Kolumbijský forvard nejprve přijal krásný pas Rodriguéze a umístěnou ranou nedal Chiotisovi sebemenší nárok. Porto si to tedy 25. listopadu rozdá s Chelsea o první místo, tentýž večer se APOEL bude snažit o skalp Atlétika a případný postup do Evropské ligy.

Autor: Radek Barkman / uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Apoel to doma nepustí 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že se tím neživím to bych neměl co žrát

Reagovat
smazaný uživatel

Napodobne

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužená remíza 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, FC PORTO OLE!!!!!!!!

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Opatrný fotbal obou soupeřů.První gol dá Porto a tím to skončí.Pokud to Apoel po obdržené brance otevře dostanou 3 goly.Takže tip 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že APOEL doma neprohraje , bude se snažit hrát vyrovnanou partii , takže očekavám i od domacího týmu nějaké ty šance , ale Porto jede vyhrát takže můj tip: 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra domacich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele