základní skupiny - skupina H
21.10.2008 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Zenit v závěru proti Borisovu alespoň vyrovnal

Zenit Petrohrad pouze remizoval na domácí půdě s BATE Borisov a zůstává tak ve skupině H na poslední pozici. Loňský vítěz Poháru UEFA byl nakonec ještě rád za bod, který mu až v 80. minutě zachránil Tekke.

Do utkání vstupoval Zenit jako jasný favorit, ovšem není radno Borisov podceňovat. Všichni si zajisté dobře pamatujeme, jak v minulém kole potrápil Juventus a Stará dáma nakonec odjížděla z Běloruska s pouhým bodem. Nicméně Zenit začal tak, jak se očekávalo. Od samého začátku semkl hostující celek a vytvořil si tlak. První střelou na branku otestoval brankáře Sergeje Veremka portugalský záložník Danny.

O tři minuty později měl Veremko další práci, tentokráte poněkud složitější. Po hlavičce Konstantina Zyrjanova musel gólman hostí tahat míč až z brankové čáry, gólu ale nakonec zabránil. Následně posadil Andrej Aršavin svůj na míru přesný centr na hlavičku Tekkeho, který velmi dobrým zakončením trefil tyč. Po několika minutách hry vymyslel Asšavin další chytrou přihrávku, ze které tentokráte těžil Danny. Nejdražší posila v historii petrohradského týmu však trefila jen břevno

Zenit měl vypracovaný obrovský tlak a gól visel na vlásku. Na stadionu Petrovskij se na něj čekalo ještě další půlhodinu. Nyní naopak zahrozil Borisov. Ve dvacáté minutě se dostali hosté do protiútoku, na jehož konci stál Vitali Rodionov a jeho dobrá střela mířená do tyče! Zakončení ještě předcházel kiks obránce Zenitu Ivicy Křižanace.

Fanoušek Zenitu musel být hodně zamlklý, když viděl, jak se Borisov ujímá vedení. Po celý zápas horší tým dal v 58. minutě první branku zápasu. Postaral se o ni Pavel Nechajčik, který pokořil Malafejeva po krásné kolmici Blizňuka. Domácí se snažili na branku odpovědět, ale štěstí jim nepřálo. Aršavin připravil několik dobrých šancí pro Pavla Pogrebňaka a Tekkeho, ale ani jednomu se nepodařilo přes značnou dávku smůly a obranu hostí prosadit.

Vše se ale změnilo deset minut před koncem hrací doby. Tekkemu se konečně podařilo uniknout ofsajdové pasti a svůj nájezd proměnil. Zenit zatím provází v Lize mistrů velká smůla, a pokud chce ještě pomýšlet na postup, tak musí bezpodmínečně začít vyhrávat.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bate hralo proti favoritom dobre ale zenit musi ked chces este bojovat o postup.........a naviac hraju doma tak tu by som dal 1

Reagovat
smazaný uživatel

taky dam 1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Shevchenko

10:0

Reagovat
smazaný uživatel

já dam poločas klucí asi :-) mam poločas manchesteru to se docela bojim.... :D

Reagovat
smazaný uživatel

když si čtu ten článek tak na ten poločas seru :D

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji velké sovětské drama se šťastným koncem pro Petrohrad (pokud by Zenit prohral tak tam bude 2.velká říjnová revoluce) neuvěřitelně mě láká si možna i vsadit na hosty kurz"11.00"? ale asi ne věřim Zenitu

Reagovat
smazaný uživatel

hodně pekne napsanej clanek..

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit to posral a dobře jim tak, když neumí proměnit ani nejvyloženější šance. A ten závěr byl z jejich strany marnost nad marnost, korunoval to Šírl, kterému se ve vyložené šanci zamotá míč pod nohama.

Reagovat
smazaný uživatel

"neumí" ....jak se ovlivnujou tycky nebo brevna? ....... Sirl v zaveru moh skorovat, ten to zazdil spatne no

Reagovat
smazaný uživatel

Takže cca. v deseti zápasech je to jen štěstí?

Reagovat
smazaný uživatel

taky si ty zapasy videl...

Reagovat
fantomas

Reagovat
Radin

Mazec jak je Zenit tlačil.Zenit by mohl natočit serial jak se pálí tutovky,protože to není ani možné snad :-).Aji Tymoschukovi se dokonce zapletl míč dvakrát pod nohou ve vyložené šanci,nebo jak Arshavin trefil Tekkeho,to se vidí opravdu málokdy :-)

Reagovat
Xavi

Ach ta efektivita.

Reagovat
smazaný uživatel

A tiket mám v riti.

Reagovat
smazaný uživatel

smůla a malé seběvědomí,tak by se to dalo nazvat,to malé seběvědomí píšu proto,protože jak bylo napsáto,v posledních 10 zápasech spálili několik tutovek a to už si hráči říkaj,čím je to možné a nevěří si asi...ale i tak,jsou před nima odvety a maj na to porazit BATE a juve,na realu jsou schopni uhrát remízu,to je 7 bodů..takže ZINĚT PITĚR!

Reagovat
Shevchenko

Oni mají na to vyhrál i v Madridu, to je 9 bodů, ale to musí začít dávat šance. Snad se to už zlomí, protože to už fakt není možné.

Reagovat
smazaný uživatel

A pak ,ze jim pohar UEFA; nevyhrala mafie

Reagovat
smazaný uživatel

a pak,že pes lajka žije na měsíci.......

nevyhrála,pač už vidím,jak si bayern nechává dostat čtyřku v rusku....kdybys viděl ty zápasy,tak bys viděl tu nehoráznou smůlu,takže pokud mafie,tak si maximálně koupila tyčky a břevna....

Reagovat
smazaný uživatel

prosím,jaká je ta stránka o Zenitu?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele