základní skupiny - skupina C
01.10.2008 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - FC Basilej 2:0

Sporting porazil Basilej a po úvodní porážce z Barcelony se vrátil do boje o postup. Naopak švýcarský klub je v hodně svízelné situaci, oba své dosavadní zápasy prohrál a v dalších dvou kolech ho čeká právě Barcelona...

V prvních minutách dvakrát zahrozili hosté. Patricia nejprve zaměstnal Gjasula, skvělý obranný zákrok následně předvedl Tonel, který nepustil do samostatného úniku Strellera. Hodně aktivní byl útočník Derlei, jeho první šanci zneškodnil obránce Abraham.

Domácí obrana měla problémy se Strellerem, ve všech případech si ale nakonec dokázala poradit. Na druhé straně neuspěli Derlei, Romagnoli a Rochemback, který pálil nepřesně z trestného kopu.

Sporting měl v první půli navrch a po změně stran ještě přidal na tempu. Blízko ke vstřelení první branky byl Derlei. Joao Moutinho vrátil nůžkami míč na malé vápno a Brazilec hlavičkoval do tyče. Poté už přišla hodně šťastná první branka zápasu. V pokutovém území se probíjel Romagnoli a Abraham mu ukopl míč od kopaček, jenomže trefil pouze spoluhráče Zanniho, od něhož se míč odrazil a přeletěl bezmocného Costanza - 1:0. Branka nakonec byla připsána Romagnolimu.

Basilej vrhla síly do útoku a blízko k vyrovnání měl Huggel, proti jehož střele předvedl Patricio vynikající zákrok. Brankář Sportingu se následně vytáhl i proti trestnému kopu Gjasuly. Sporting zahrozil z rohového kopu, obraně Basileje se vydal pomoci i Streller a mohl být rád, že se od něho míč po prodloužení od Derleie odrazil pouze do břevna.

Pojistku domácí přidali čtyři minuty před koncem a za své snažení byl po zásluze odměněn Derlei, který po pasu od Romagnoliho nezaváhal tváří v tvář brankáři. Brazilec dal svůj první gól v Lize mistrů od sezony 2003/2004, kdy ještě jako hráč Porta rozhodl o postupu svého tehdejšího týmu do finále přes Deportivo La Coruňa.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0, Veloso to pohlídá

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední zápasy vypovídají ve prospěch domácích, silou vpřed budou fanoušci 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
satan_666

Sporting 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady bych to viděl na podobný zápas jako včera Arsenal : Porto - takže tak 3:0 a nazdar

Reagovat
Devil

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je muj zapas tohle jsou jistoty na tikety

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele