základní skupiny - skupina C
22.10.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Šachtar Doněck - Sporting CP 0:1

Liedsonova branka, díky níž se brazilský kanonýr stal nejlepším střelcem klubu v evropských pohárech v historii, zajistila Sportingu cenné tři body ze souboje s ukrajinským Šachtarem Doněck.

Jediná gólová situace zápasu přišla v 75. minutě. Brazilec Derlei patičkou uvolnil svého krajana a parťáka z útočné dvojice Liedsona, který prostřelil brankáře Pjatova. Nedá se však říct, že by vítězství Sportingu bylo zasloužené.

Lepším týmem byl spíš domácí Šachtar, v jehož dresu do 83. minuty hrál také český fotbalista Tomáš Hübschmann. U největších šancí domácích fotbalistů byli také Brazilci. Jadson, Brandao a Fernandinho se zejména v prvním poločase starali o tempo hry a sérií rohových kopů a hlaviček drželi Sporting pod tlakem.

Nejblíže ke gólu byl Šachtar krátce po přestávce. V 55. minutě přinutil Jadson střelou ze střední vzdálenosti brankáře Patricia k zákroku. Pak už se ale domácí soubor postupně vytrácel ze hry a nakonec stejně jako v předchozím duelu s Barcelonou, kdy promarnil vedení v samém závěru, přišel o všechny body.

"Byl to velmi vyrovnaný zápas. Rozhodla naše efektivita v útoku a kvalitní defenziva. Vítězstvím jsme se přiblížili k našemu cíli, kterým je postup ze skupiny. Odveta ale bude znovu velmi těžkým zápasem," řekl po utkání trenér Sportingu Paulo Bento.

Sporting je po polovině odehraných zápasů na druhém, tedy postupovém místě, tři body za vedoucí Barcelonou a tři před Šachtarem.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tu by som sel na istotu 1x............alebo 1.polcas by som dal x

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele